logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

ELECTROLUX EWB 105405W - Błąd Errr, jak sprawdzić kody serwisowe?

Kurnik2000 15 Gru 2013 11:50 4248 4
REKLAMA
  • #1 13062616
    Kurnik2000
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Witam.
    Od czerwca 2011 posiadam pralkę electrolux EWB 105405W. Wczoraj robiąc pranie z ustawionym opóźnieniem włączenia pralka po rozpoczęciu cyklu stanęła. Na ekranie pojawił się czas 0.00 a dioda wyboru temperatury wody wskazywała * (gwiazdka - zimna woda) dioda wirowania również wskazała najniższą pozycję - czyli stop z wodą. Pomimo początkowych ustawień 40 stopni i 700 obrotów. Niestety po tej awarii nie dało się nic zrobić z pralką. Po zresetowaniu programu pralka nie chce odpalić nawet na odpompowywaniu wody. Oczywiście mam możliwość wyboru programu,ale po wciśnięciu przycisku start on zaczyna migać.Ponowne wciśnięcie tego guzika skutkuje pojawieniem się komunikatu Errr na wyświetlaczu. Proszę o pomoc.Co może być skutkiem awarii ? Słyszałem że nowsze pralki elecrtoluxa posiadają kody serwisowe i można w nie wejść poprzez kombinację klawiszy. W jaki sposób mógłbym sprawdzić co dolega mojej pralce i gdzie ewentualnie mógłbym znaleźć oznaczenia kodów serwisowych dla mojego modelu ?
    Z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiam ;)
  • REKLAMA
  • #2 13066230
    peter falk
    Specjalista AGD
    Ocena: 3364
    Jest 16 podtypów tego modelu pralki. Podaj PNC pralki ( taka dziewięciocyfrowa liczba zaczynająca się na 9 ) :!:
    Wyłączyć, paluszki na start/pauza i budzik, przytrzymać klawisze, obrócić o jedną pozycję w prawo wybierak, poczekać aż zamrugają diody, puścić klawisze, obrócić wybierak na 10 pozycję.
    Meldować co pralka pokazała.
  • REKLAMA
  • #3 13078850
    Kurnik2000
    Poziom 10  
    Pralka pokazuje kod E66.

Dodano po 27 [minuty]:

A ten numer to : 91310128608
  • REKLAMA
  • #5 13080731
    Kurnik2000
    Poziom 10  
    Dziś był u mnie fachowiec. Okazało się że kable które są doprowadzone do kostek przy panelu programatora się utleniły. Wymienienie kostki i zalutowanie pomogło. Praleczka śmiga jak nowa ;)
REKLAMA