logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

IntelliPoint IntelliType NUID - zawieszanie kursora po aktualizacjach systemu

PeCha 13 Sty 2014 16:26 1977 5
REKLAMA
  • #1 13172804
    PeCha
    Poziom 12  
    Ocena: 49
    Witam.

Ostatnio zrobiłem kilka aktualizacji i po odpaleniu komputera pokazuje mi się monit o treści:

Cytat:
    Ten sterownik został zablkowany z powodu problemów ze zgodnością.
    Sprawdź w trybie online [...]

Sterownik: Intellipoint intelliType NUID filter driver
    Wydawca: Microsoft

Zainstalowany sterownik jest przyczyną problemów ze stabilnością systemu. Ten sterownik zostanie wyłączony. Należy skontaktować się z producentem sterownika w celu uzyskania aktualizacji zgodnej z tą wersją systemu.

Po kliknięciu na "Wyszukaj rozwiązania w trybie online" nic się nie pokazuje.

Zauważyłem też, że po odpaleniu R2TW co jakiś czas komputer mi zamula co objawia się w ten sposób, że kursor myszki zawiesza się to może nie, bo działa, nie wiem jak to opisać, ruszam myszką, a kursor nagle zaczyna się bardzo, bardzo wolno ruszać, jakby komputer był w tym momencie wykorzystywany w 200% i nie miał już mocy na odwzorowanie ruchu myszką, po kilku sekundach to ustępuje i kursor lata jak szalony, tak jak ruszałem myszką i za chwilę wszystko się stabilizuje.
    Podobnie jest przy przewijaniu stron internetowych. Czasem kręcę kółkiem i nic, po chwili z włączonych głośników głośników dobiega seria piknięć, można powiedzieć, w takiej ilości jak kręciłem kółkiem i po chwili wszystko wraca do normy.

W necie znalazłem skąpe informacje związane z nazwą tego sterownika i do tego po angielsku, więc rozumiem z tego jeszcze mniej, dlatego prosiłbym Was o pomoc w rozwiązaniu tego problemu, chyba, że to są problemy, to problemów.

Dzięki wielkie!!
  • REKLAMA
  • #2 13172914
    SGoneill
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    jest to sterownik myszy,proponuję go przeinstalować,i napisz co zainstalowałeś.
  • REKLAMA
  • #3 13172953
    DriverMSG
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 4869
    PeCha napisał:
    po odpaleniu komputera
    Jakiego? Z jakim OS?

PeCha napisał:
    kursor lata jak szalony, tak jak ruszałem myszką i za chwilę wszystko się stabilizuje.
    Jaką myszką z jakim interface'em?
  • REKLAMA
  • #4 13175908
    PeCha
    Poziom 12  
    DriverMSG napisał:
    Jakiego? Z jakim OS?

Intel Core I5-4570 3.2GHz LGA1150
    Gigabyte GA-B85M-D3H
    Good Ram DDR3 8 GB 1333MHZ
    Gigabyte GTX 650 TI Boost, 1GB DDR5 (192 Bit)
    Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache (ST1000DM003)
    Microsoft Windows 7 PL 64-bit

DriverMSG napisał:
    Jaką myszką z jakim interface'em?

Microsoft Wireless Laser Mouse 6000 Receiver
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 13176628
    SGoneill
    Poziom 17  
    Ocena: 9
    w takim razie masz zainstalowany nieodpowiedni sterownik tamten jest do inteli mouse microsoftu
  • #6 14278427
    PeCha
    Poziom 12  
    Zaktualizowałem sterowniki (niestety było ich kilka i już nie pamiętam który zadziałał).
REKLAMA