logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dźwięk zarywa na MSI K7N2 Delta2 FSR z SB Live! podczas przeglądania internetu

BuBos18 31 Mar 2005 06:43 1497 4
REKLAMA
  • #1 1363317
    BuBos18
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 14
    Witam, kupiłem 2 dni temu nową płytę MSI K7N2 Delta2 FSR (tą czarną) i mam problem z dźwiękiem. Otóż wsadziłem SB Live! i podczas przeglądania neta zarywa mi dźwięk :| Szczególnie podczas przewijania strony w dół lub w górę. Zdarza się także przy dość mocnym obciążeniu systemu. Zainstalowałem wszystkie stery. Live! jest nieuszkodzony, bo działał na starej płycie bezproblemowo. Czemu tak się dzieje? Czy Live! trzeba włożyć w odpowiednie PCI? Dodam tylko, że chwilowo posiadam kartę S3 na PCI. Strasznie zamula kompa, wydaje mi się, że to przez nią tak się dzieje. Ale chciałbym poznać zdanie bardziej doświadczonych użytkowników płyt nForce2. Aha, jeszcze jedno, niechcąco dotknołem SB i był prawie gorący (nie ma radiatora) :!: Czy to normalne :?: Z góry wielkie dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 1363413
    artur00
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    to przez tą karte s3, pewnie jakieś 8M pamięci na niej jest więc nie ma się co dziwić, że system się muli.

ta karta w połączeniu z małą ilością ramu może doprowadzić do nerwicy :)
  • REKLAMA
  • #3 1363427
    BuBos18
    Warunkowo odblokowany
    artur00 napisał:
    to przez tą karte s3, pewnie jakieś 8M pamięci na niej jest więc nie ma się co dziwić, że system się muli.

ta karta w połączeniu z małą ilością ramu może doprowadzić do nerwicy :)

Jakby miała 8MB pamięci to byłby mercedes :lol: Ona ma 1MB :D Ale czy napewno przez nią zarywa dźwięk :?:
  • REKLAMA
  • #4 1363457
    artur00
    Poziom 25  
    Ocena: 30
    zakładałem optymistyczną wersje z tymi 8M, ale chyba od 8M w zwyż, wszystkie s3 były już na agp
  • #5 1977150
    BuBos18
    Warunkowo odblokowany
    Jak się okazało cała wina leżała w karcie graficznej na PCI, przy zmianie na AGP problemy ustąpiły.
REKLAMA