logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dymiarka Antari Z 300 II - nieregularne działanie pompki, co sprawdzić?

twoja_chałtura 29 Sty 2014 21:07 2115 4
REKLAMA
  • #1 13237011
    twoja_chałtura
    Poziom 10  
    Witam, mam problem z dymiarką ANTARI Z 300 II. Jest to hazer z rozbudowanymi opcjami sterowania. Kupiłem ją za grosze i po podłączeniu do prądu i nagrzaniu nie dymiła. Postanowiłem sprawdzić pompkę. Wymontowałem ją i podłączyłem bezpośrednio pod 220V i ku mojemu zdziwieniu pompka działała. Więc zamontowałem ją na miejsce i po uruchomieniu dymiarki okazało się że dymi. Pełen optymizmu zostawiłem ją bez obudowy i po kilku dniach podłączyłem i chciałem sprawdzić czy dymi, i co? nie dymi... Więc ponownie wymontowałem pompkę, podłączyłem pod 220 V i pompka działa. Ponownie zamontowałem w urządzeniu znowu dymi.. po kilku dniach nie dymi.. o co chodzi? rozebrałem pompkę zgodnie z instrukcją z internetu żeby nie pogubić zaworków itp i tłoczek wygląda dobrze, nie widać śladów zatarcia.

Czy problem może leżeć w sterowaniu pompki? Mam zapasową pompkę, prawie taka sama. Różni się przyłączami. Nie chce rujnować oryginalnej i montować zapasowej do puki nie będę na 100 % pewien że to pompka.. uffff (palce od klikania puchną :) )
  • REKLAMA
  • #2 13237283
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 13237459
    twoja_chałtura
    Poziom 10  
    Aż taki w temacie nie jestem. Przynajmniej wiem co powiedzieć elektronikowi. Dzięki za odpowiedź :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 13266876
    zgarniacz
    Poziom 13  
    Ocena: 20
    Trochę tych dymiarek już miałem swoich rękach i również zdarzało się podobnie jak Tobie moim zdaniem wina jest po stronie uszczelki w pompce która pod wpływem czasu sparciała i tlok ma problem z poruszaniem się w niej.
  • #5 13269069
    twoja_chałtura
    Poziom 10  
    Zamontowałem pompkę od f-80 z po małych modyfikacjach podłączenia przewodu do dyszy i jak na razie jest ok :)
REKLAMA