Witam, mam problem z dymiarką ANTARI Z 300 II. Jest to hazer z rozbudowanymi opcjami sterowania. Kupiłem ją za grosze i po podłączeniu do prądu i nagrzaniu nie dymiła. Postanowiłem sprawdzić pompkę. Wymontowałem ją i podłączyłem bezpośrednio pod 220V i ku mojemu zdziwieniu pompka działała. Więc zamontowałem ją na miejsce i po uruchomieniu dymiarki okazało się że dymi. Pełen optymizmu zostawiłem ją bez obudowy i po kilku dniach podłączyłem i chciałem sprawdzić czy dymi, i co? nie dymi... Więc ponownie wymontowałem pompkę, podłączyłem pod 220 V i pompka działa. Ponownie zamontowałem w urządzeniu znowu dymi.. po kilku dniach nie dymi.. o co chodzi? rozebrałem pompkę zgodnie z instrukcją z internetu żeby nie pogubić zaworków itp i tłoczek wygląda dobrze, nie widać śladów zatarcia.
Czy problem może leżeć w sterowaniu pompki? Mam zapasową pompkę, prawie taka sama. Różni się przyłączami. Nie chce rujnować oryginalnej i montować zapasowej do puki nie będę na 100 % pewien że to pompka.. uffff (palce od klikania puchną
)
Czy problem może leżeć w sterowaniu pompki? Mam zapasową pompkę, prawie taka sama. Różni się przyłączami. Nie chce rujnować oryginalnej i montować zapasowej do puki nie będę na 100 % pewien że to pompka.. uffff (palce od klikania puchną