logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Antari F80z - przerywany wydmuch mimo czyszczenia i sprawdzenia pompki

patryk1491 28 Gru 2014 14:17 3936 5
REKLAMA
  • #1 14263784
    patryk1491
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Witam, mam problem z wytwornicą. Wiem, że temat był wałkowany sto tysięcy razy, jednak zawsze sposób na naprawę dymiarki pozostawał ten sam.

Czyściłem roztworem wody destylowanej z octem (odkręcona dysza)
    Czyściłem rurkę łączącą pompkę z piecem
    Sprawdziłem pompkę, według mnie dmucha dobrze
    Próbowałem przedmuchać piec

Efekt? Trochę lepiej, ale według mnie nie jest tak jak być powinno. Zobaczcie sami:
    Filmik - klik

Co o tym sądzicie? Co można jeszcze poprawić, przedmuchać? Dodam jeszcze, że wytwornica nie pluje płynem.
  • REKLAMA
  • #2 14273154
    Adam163
    Poziom 11  
    Może się okazać, że nie da się przedmuchać pieca. Ja w takiej sytuacji rozbieram piec. W otworze znajduje się "walec" o mniejszej średnicy z trzema poszerzeniami grubości /do średnicy otworu w aluminiowym piecu/
    Pozdrawiam, daj znać gdybyś miał problem..
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 14284433
    mmaker
    Poziom 19  
    Ocena: 162
    Piec w tej maszynie jest do wyczyszczenia o ile jest choć minimalnie drożny i potrzeba tu tylko kubek gorącej wody, opakowanie kwasku cytrynowego i strzykawki z kawałkiem wężyka pasującą ciasno na średnicę miedzianej rurki. Ale tu widzę że problemy są z zaworkiem w pompce.
  • REKLAMA
  • #5 14350125
    zgarniacz
    Poziom 13  
    Ocena: 20
    Woda destylowana z octem proporcje znajdziesz w necie. Wydmuchaj cały zbiornik i będzie jak nowa.
  • #6 15182209
    pejus85
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    witam jestem ciekaw czy autor postu napreawił wytwornice bo u mnie też słąbo leci niby przeczyściłem dysze przewód ale jest to samo ......??????

Dodano po 36 [sekundy]:

a pompka działa
REKLAMA