Witam.
Mam nowy internet kablowy typ autoryzacji PPPoE i jest problem z podziałem na kilka komputerów.
Kiedy wepnę kabel do komputera wpisze login hasło (PPPoE) połączeniu mam i internet działa ale po podłączeniu: dostawca->router->pc router niby jest połączony z internetem ale internetu nie ma:
- na Windowsie działa tylko Google a sam Windows pisze: "brak dostępu do internetu"
- w cmd nie można zrobić pingu bo nie rozpoznaje domen
- router nie może zrobić pingu bo nie rozpoznaje domen.
Po podłączeniu bezpośrednio kabla od internetu do komputera i zrobieniu ping Google.pl pisze TTL = 2.
Poprzednio od innego dostawcy pisało 58.
Mam zewnętrzne ip.
Router potrzebuję, żeby rozdzielić internet na: 1 pc stacjonarny + 2-3 urządzenia na wi fi.
Bardzo proszę o pomoc w ustawieniu tego.
Router: tl-wr740n od TP-LINK
Edit:
blokady na MAC nie ma.
@ Jeżeli zły dział proszę przenieść.
Mam nowy internet kablowy typ autoryzacji PPPoE i jest problem z podziałem na kilka komputerów.
Kiedy wepnę kabel do komputera wpisze login hasło (PPPoE) połączeniu mam i internet działa ale po podłączeniu: dostawca->router->pc router niby jest połączony z internetem ale internetu nie ma:
- na Windowsie działa tylko Google a sam Windows pisze: "brak dostępu do internetu"
- w cmd nie można zrobić pingu bo nie rozpoznaje domen
- router nie może zrobić pingu bo nie rozpoznaje domen.
Po podłączeniu bezpośrednio kabla od internetu do komputera i zrobieniu ping Google.pl pisze TTL = 2.
Poprzednio od innego dostawcy pisało 58.
Mam zewnętrzne ip.
Router potrzebuję, żeby rozdzielić internet na: 1 pc stacjonarny + 2-3 urządzenia na wi fi.
Bardzo proszę o pomoc w ustawieniu tego.
Router: tl-wr740n od TP-LINK
Edit:
blokady na MAC nie ma.
@ Jeżeli zły dział proszę przenieść.