logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

philips 6010 ciemno po próbie wgrania softu pomóżcie proszę!

egons 06 Kwi 2005 11:28 3216 7
REKLAMA
  • #1 1380520
    egons
    Poziom 15  
    Ocena: 45
    Witam!
    Jestem jak większość która zadaje tu pytania nowicjuszem w kwestii phila 6010. Wgrałem soft Tomy złożony z plików Tomy_M_poleca_DSX6010_Beta2_EMU_CODE_7a/b.bin 2 Mb po taką pojemność pokazał program po podłaczeniu zasilania(nie jeden plik sklejony) tylko po kolei kolejne pliki bin 2Mb, panels, emu, infoitd (zgodnie z opisem na stronie tomy a wcześniej wgrałem liste według wskazówek z opisu, soft programem DSXFlash 0.6, a listę DSX edit 1.4 (lista V5_Tomy_3010-6010_do_EMU_Hotbird_bez_065) i po odłączeniu tunera od kompa i podłączeniu do Tv na wyświetlaczu pojawiło się load potem init a podłuższej chwili E569.
    Ponownie powturzyłem wgrywanie softu i to samo z tym że pojawiło się E571, jak to mówią do trzech razy sztuka i ponownie wgrałem soft ale inny- DSX6010v949 no i znowu nić nie wystartowało tylko LOAD init i E569.
    Bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 1381650
    697561640
    Poziom 14  
    Ocena: 14
    Witam
    Po pierwsze odpowiedz na kilka pytań
    Czy kasujesz flash przed wgraniem softu?
    Czy najpierw ładujesz listę a potem soft?
    Twoje kody błedów to:
    569 - Netwotk, scan for service failed check the sattelite connection
    571 - Network, no service entry found in SDT probably a provider problem.
    Polecam wgrywanie softu i czytanie pliku readme, a nie ogolnych porad ze stron.
  • REKLAMA
  • #3 1382280
    Dzban
    Poziom 14  
    Ocena: 10
    To prawda czytaj readme zastanawia mnie jeszcze karta jaką masz i czym programowałeś chodzi o wsad czy fun ,funrarii ..... może przyczyna jest w karcie w czasie włanczania tunera karta lepiej żeby była wyjeta a tuner powinien startować na kanale FTA
  • REKLAMA
  • #4 1382578
    misjogi19801
    Poziom 2  
    strzelam ale opuściłeś jedno zero w adresie" ile zapisać " wgraj starszy sofcik i zobacz co się będzie działo
  • #5 1382826
    egons
    Poziom 15  
    Witam ponownie!
    Dokładnie jak napisał 697561640 te wszystkie objawy.
    Wydaje mi się że robiłem wszystko zgodnie z opisem z readme softu który powyżej napisałem.
  • REKLAMA
  • #7 1383199
    egons
    Poziom 15  
    Na razie dzięki posprawdzałem adresy i w końcu soft wgrałem i teraz czakem na kartę zobaczymy czy wszystko będzie OK
  • #8 3679722
    egons
    Poziom 15  
    Temat można zamknąć. Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczył wgrania oprogramowania (softu) do tunera Philips 6010, po czym na wyświetlaczu pojawiały się komunikaty "load", "init" oraz błędy E569 i E571. Błędy te oznaczają problemy z siecią: E569 wskazuje na nieudaną próbę skanowania usług satelitarnych (sprawdzenie połączenia satelitarnego), a E571 na brak wpisu usługi w SDT, co może być problemem dostawcy. Zalecano dokładne czytanie pliku readme do softu oraz stosowanie programu DSXFlash 0.6 do wgrywania oprogramowania i DSX Edit 1.4 do list kanałów. Ważne było prawidłowe ustawienie adresów pamięci w programie DSXFlash, unikanie ręcznego wpisywania adresów z początkiem 16, a także usunięcie karty podczas uruchamiania tunera, który powinien startować na kanale FTA. Po poprawnym ustawieniu adresów i wgraniu softu problem został rozwiązany i tuner zaczął działać poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA