logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

astra F 1.6 b-gaz '96 - Pompa paliwa pracuje cały czas

Rafał17 11 Mar 2014 20:41 3234 6
REKLAMA
  • #1 13394033
    Rafał17
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam.
    Mam taki problem, gdy przekręce kluczyk pompka paliwa włącza sie normalnie na ok. sekunde ,natomiast po odpaleniu auta chodzi cały czas nawet po przełączeniu autka na gaz pompka pompuje i paliwo krąży... bezpieczniki i przekaźnik od strony pasażera są ok. Czy ktoś zna przyczynę takiego problemu ? z góry dzieki.
  • REKLAMA
  • #2 13394079
    spinacz
    Poziom 42  
    Ocena: 2656
    A czemu uważasz że to problem ? Ja nie uważam tego za problem do póki masz benzynę w baku i pompka nie chodzi na sucho.
  • REKLAMA
  • #3 13394096
    Rafał17
    Poziom 9  
    niby tak ale wcześniej tego nie robiła a siedząc na tylnym siedzeniu czuć drgania i burczenie.
    to jest drażniące

Dodano po 1 [minuty]:

gdzieś jednak jest problem skoro na gazie cały czas pracuje...
  • REKLAMA
  • #4 13394143
    lopr_pol
    Poziom 32  
    Ocena: 491
    Sprawdź przekaźnik pompy na przednim prawym słupku w nogach pasażera może styki się skleiły.
  • #5 13394178
    nikusert
    Poziom 41  
    Ocena: 1756
    Witam
    Rafał17 napisał:
    Mam taki problem, gdy przekręce kluczyk pompka paliwa włącza sie normalnie na ok. sekunde ,natomiast po odpaleniu auta chodzi cały czas

Raczej przekaźnik będzie sprawny.
  • REKLAMA
  • #6 13394193
    Rafał17
    Poziom 9  
    sprawdzałem już ale zobacze jutro jeszcze raz...
    Jakbybyły jakieś inne podpowiedzi to bede wdzięczny.
    Narazie dzieki jutro coś pokombinuje.
  • #7 13394206
    krzysiek zg
    Poziom 14  
    Ocena: 17
    sprawdź instalację elektryczną gazu i sterownik gazowy

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z samochodem Astra F 1.6 z 1996 roku, gdzie pompa paliwa działa nieprzerwanie po uruchomieniu silnika, nawet po przełączeniu na gaz. Pompa włącza się normalnie na krótki czas po przekręceniu kluczyka, ale następnie kontynuuje pracę. Użytkownik sprawdził bezpieczniki i przekaźnik, które wydają się być sprawne. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie przekaźnika pompy w nogach pasażera oraz instalacji elektrycznej gazu i sterownika gazowego, co może być przyczyną problemu.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA