logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pralka Gorenje WA 501 - nie wylewa wody, działa po dmuchnięciu w rurę odpływową

zywiolk 29 Kwi 2014 19:38 2238 2
REKLAMA
  • #1 13554524
    zywiolk
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Bardzo serdecznie witam wszystkich na forum. Jest to mój pierwszy post tutaj.
    Mój problem dotyczy pralki Gorenje WA 501 i polega na tym, że pralka nie wylewa wody. Wszystkie programy prania działają prawidłowo, nie cieknie, natomiast gdy rozpoczyna płukanie nie wylewa wody. I tutaj ciekawostka, wystarczy, że dmuchnę w rurę odpływową, woda zaczyna lecieć i bęben opróżnia się prawidłowo. Następne płukanie to samo, dopóki nie dmuchnę w rurę woda nie leci. Będę bardzo wdzięczny za wszystkie porady. Problem dotyczy chyba pompki.
  • REKLAMA
  • #3 13557158
    zywiolk
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    Układ odpływowy i filtr drożny. Podczas prania mogę wylać wodę opuszczając wąż odpływowy i w drugą stronę, jeśli dmuchnę do węża powietrze bulgocze w bębnie. Pompka działa ale dziwnie, po cyklu prania lub płukania pralka nie wylewa wody ale wystarczy dmuchnąć w wąż odpływowy i wszystko działa do następnego wylewania. Wygląda jakby w pompce nie było ciśnienia ale nigdzie nic nie cieknie. Nie chcę pralki za bardzo rozbierać bo się na tym nie znam, może najpierw jakieś płukanie w 90 stopniach ?
REKLAMA