logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Niska prędkość internetu na PC z Asus A8N-SLI SE i TP-LINK TL_WR1043ND

ronaldo10007 01 Maj 2014 08:31 1731 5
REKLAMA
  • #1 13558589
    ronaldo10007
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam od 2 miesięcy posiadam internet z multimedia polska 60 mb było by wszystko fajnie ,gdyby nie to ze na moim stacjonarnym komputerze pokazuje w testach że prędkość pobierania 30mb ,a wysyłania 3-4mb .Sygnał jest przekazywany za pomocą routera TP-LINK TL_WR1043ND za pomocą kabla.Choć był tez testowany za pomocą karty D-LINK DWA-140 i pokazuje to samo.Najlepsze jest to ze na laptopie żony tzn Toshiba Satellite C660 za pomocą wifi prędkość bez problemu pokazuje 58-60mb .Zapomniałem dodać ze w trybie awaryjnym z obsługa sieci pokazuje mi ze prędkość internetu na moim komputerze jest w okolicach 60mb
    teraz trochę danych komputera:
    płyta główna Asus A8N-SLI SE
    procesor Dual Core AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (11 x 236) 4200+
    karta graficzna NVIDIA GeForce GTX 260
    pamięć ddr PC3200 (200 MHz) w 3 kościach po 1gb
    karta sieciowa wbudowana na płycie
    system Microsoft Windows 7 Ultimate
    Co mam zrobić przeinstalować system ? pomóżcie z góry dzięki za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 13558721
    gavron
    Poziom 22  
    Ocena: 52
    sam odpowiedziałeś sobie... przeinstaluj system... polecam linuxa nie bedzie takich problemow :P
  • REKLAMA
  • #3 13558760
    kulamario
    Poziom 22  
    Ocena: 103
    Na początek wywal wszystkie sterowniki od karty wifi
    poszukaj nowszych sterowników na internecie do swojej karty wifi może będą jeśli nie będzie zainstaluj to co masz ale po resecie komputera czyli tak odinstaluj wszystkie sterowniki od wifi zresetuj kompa zainstaluj odnowa wszystkie sterowniki daj znać co i jak mam nadzieje że wszystko ruszy tak jak powinno
  • REKLAMA
  • #4 13558991
    ronaldo10007
    Poziom 9  
    przeinstalowałem sterowniki i tylko ups strona do pomiaru prędkości pokazuje że jest w okolicy 60 mb reszta dalej pokazuje połowę
  • REKLAMA
  • #5 13559059
    kulamario
    Poziom 22  
    Ocena: 103
    Dobra bo nie doczytałem na początku do końca czyli rozumiem że komputer jest podłączony przez kabel?Powiedz jeszcze czy w ogóle kiedyś przez kabel on ciągnął z taką prędkością jaką powinien czyli 60mb/s czy ten problem stało się nagle?Napisz też jaki model karty sieciowej posiadasz czy ona może w ogóle obsługiwać takie prędkości?bo wydaje mi sie ze chyba nie.
    Jeśli masz taką możliwość podłącz go przez wifi wtedy zobaczymy co i jak skoro mówisz że u kobity działa bez problemu u ciebie też musi no chyba że masz jeszcze jakiś może antywirusy lub inne rzeczy po instalowane i one zwalniają prędkość lub w jaki sposób ograniczają tak jak mówię podłącz go przez wifi i napisz najlepiej też włącz ściąganie jakiegoś pliku z szybkiego serwera takiego którego jesteś pewien że ciągnie z odpowiednią prędkością może też być kilka torentów
  • #6 13559253
    ronaldo10007
    Poziom 9  
    na wifi jest to samo net na początku tak mi się zdaje że było chyba ok ale nie dam sobie ręki obciąć coś czuje że jutro muszę zainstalowac system jeszcze raz tylko czy windows 7 czy już raczej 8? A i może poleci ktoś dobry program do aktualizacji sterownikow
REKLAMA