logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skonfigurować centralę telefoniczną do przekierowania połączeń?

ppawl 13 Kwi 2005 14:07 2328 6
REKLAMA
  • #1 1401604
    ppawl
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    Witam,
    mam do rozwiązania następujący problem:

Posiadam dwie linie analogowe. Osoba dzwoniąca z zewnątrz na jedną z linii powinna usłyszeć powitanie, a następnie mieć możliwość tonowego wybrania numeru i na mój koszt wyjścia poprzez drugą linię. Ograniczenia na tej linii wychodzącej ustawiłbym u operatora.

Czy powyższy problem da się rozwiązać za pomocą jakiejś centralki telefonicznej?
    Z góry dzięki za podpowiedzi i pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 1402189
    adamjur1
    Poziom 42  
    Ocena: 1003
    Za pomocą większości central, np Panasonica, Mikrotela
    Jednak te centrale trochę kosztują
    Pozdr.J.
  • REKLAMA
  • #3 1403925
    adamtbg
    Poziom 12  
    Witam.
    Centralka za małe pieniądze to SLICAN PMS-08 posiada 1 lub 2 LM i 6WW cena 490 netto .Do centrali można dokupić DISĘ i odpowiednio zaprogramować.Centralkę programujesz z aparatu telefonicznego podłaczonego pod wew.21
    Pozdr A.
  • #4 1427094
    ppawl
    Poziom 11  
    Adamtbg,
    chyba się nie zrozumieliśmy, przeglądałem domumentację tej centrali. System DISA pozwala na wybieranie numerów wewnętrznych z połączenia przychodzącego. Natomiast mi chodziłoby o możliwość niejako automatycznego "przejścia" przez centralę z zewnątrz na zewnątrz z możliwością wybou dowolnego numeru.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 1431182
    dambonet
    Poziom 15  
    Ocena: 27
    Witam Na 100% taką funkcję oferuje centralka Elnix CTL3 firmy Elektronix centralka ta jest modułowa tak więc musi mieć co najmniej 2 linie miejskie+moduł Disa. Funkcja o której piszesz nazywa się Profi Disa a wygląda tak: Dzwonisz na przykład z domu do swojej firmy w której jest centralka,po zgłoszeniu się disy wpisujesz kod użytkownika jeżeli centrala go zaakceptuje to masz u siebie w domu swój"wirtualny aparat firmowy" z którego możesz robić to co z firmowego w tym oczywiście wyjście na miasto i dzwonienie na koszt firmy!!! ;-)
  • REKLAMA
  • #6 1438137
    ppawl
    Poziom 11  
    Dzięki, rzeczywiście o taką możliwość mi chodziło. Przejrzałem już dokumentację tej centrali i muszę powiedzieć, że jak na swoje możliwości i w takiej konfiguracji jak potrzebuję cena tej centrali nie jest wygórowana.

Jeszcze raz dzięki za podpowiedź. Strzał w 10 :)
  • Pomocny post
    #7 1450618
    dambonet
    Poziom 15  
    Ocena: 27
    Tu właśnie w przypadku tej centralki można śmiało powiedzeć "DOBRE BO POLSKIE" mam taką centralkę i jednocześnie pełni funkcję automatyki,alarmu,domofonu no i oczywiście centralki! :-)

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Omówiono możliwość konfiguracji centrali telefonicznej do obsługi dwóch linii analogowych, gdzie połączenie przychodzące na jedną linię odtwarza powitanie i umożliwia tonowe wybieranie numeru, a połączenie wychodzące realizowane jest przez drugą linię na koszt właściciela. Rozwiązanie to można zrealizować za pomocą central takich jak Panasonic czy Mikrotel, jednak są one kosztowne. Tańszą opcją jest centrala SLICAN PMS-08 z funkcją DISA, programowana z telefonu podłączonego do wewnętrznego numeru. Jednak DISA w tej centrali umożliwia wybieranie numerów wewnętrznych, a nie automatyczne przekierowanie z zewnątrz na zewnątrz. Centralą spełniającą wymagania jest modułowa Elnix CTL3 firmy Elektronix z modułem DISA i funkcją Profi DISA, która pozwala na autoryzowany dostęp z zewnątrz i wykonywanie połączeń wychodzących na koszt firmy. Centrala ta jest ceniona za funkcjonalność i stosunek jakości do ceny oraz dodatkowe możliwości, takie jak integracja z automatyką, alarmem i domofonem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA