logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nice Tona 4024 - opory siłowników przy otwieraniu bramy 3m, 180kg

zendenman 17 Maj 2014 16:49 2736 1
REKLAMA
  • #1 13610112
    zendenman
    Poziom 15  
    Ocena: 39
    Witam.
    Zamontowałem w styczniu siłowniki tona 4024 na bramie wjazdowej 3 m długości i wadze 180 kg. Po zamontowaniu na rozprzężonych siłownikach mogłem bez problemu otwierać i zamykać płynnie bramę. Po pewnym czasie dostawałem zgłoszenia że brama się nie otwiera. Lampa świeciła tak jakby był opór na siłowniku. Po rozsprzęgleniu siłowników zauważyłem że jedna połowa bramy przy otwieraniu i zamykaniu ma opory w kilku miejscach. Na serwisie wymieniono śrubę z powodu skrzywienia. Siłowniki zamontowałem jakieś 3 tygodnie temu i po 2 tygodniach miałem pierwsze zgłoszenia awarii. Tym razem oba siłowniki mają opory do tego stopnia że otwierając bramę muszę w pewnym momencie cofnąć i dopiero pchać dalej w stronę otwarcia. Oczywiście parametry montażowe zachowane są ściśle z instrukcją i weryfikowane były z serwisem technicznym.
    Czy ktoś może mieć pomysł co może być przyczyną takiej sytuacji ?
  • REKLAMA
  • #2 13990964
    zendenman
    Poziom 15  
    Ocena: 39
    Okazało się, że to konstrukcja bramy powodowała problem z otwieraniem jednego skrzydła. Ogólnie siłowniki są bardzo czułe i trzeba bardzo rygorystycznie przestrzegać ustawień z instrukcji.
REKLAMA