logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brother MFC-J430W - Czarny tusz nie drukuje mimo czyszczenia głowicy

zibi_89 21 Maj 2014 14:16 2790 2
REKLAMA
  • #1 13622157
    zibi_89
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam, otóż mam problem z tą drukarką nie drukuje na czarno. Już mi brakuje pomysłów czemu tak się dzieje, ponieważ głowica została wyjęta i wyczyszczona płynem do mycia głowic. Po wyjęciu na tych dyszach którymi wychodzi czarny tusz, był on grubo zaschnięty, po wielu próbach moczeniu pompowaniu i zasysaniu strzykawką puściło, nawet było widać jak już płyn elegancko wydostaje się ze wszystkich dziurek. Zadowolony że udało się wreszcie wyczyścić, złożyłem drukarkę i kaplica nadal nic nie drukuje mimo, że wydaje się pobierać tusz. Dodam, że z przewodów prowadzących do pampersa podczas czyszczenia systemowego tusz kolorowy aż tryska, a w przewodzie od czarnego tuszu tylko pulsuje. Może ktoś ma pomysł co tu może jeszcze być do zrobienia.
  • REKLAMA
  • #2 13622279
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1530
    Zmień kartridż na inny. Najlepiej oryginalny. Zamienniki potrafią powodować takie objawy. Oczywiście zdjąłeś zabezpieczenie z kartridża (jeśli było) :)
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 13622350
    zibi_89
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Ok, kupie oryginał i sprawdze, innego zabezpieczenia nie widze, ale mnie wlaśnie dziwi, że kolorowe po paru czyszczeniach eleganko drukują, a w cale.
REKLAMA