logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

chłodziarko zamrażarka ardo nie chłodzi lecz zamrażalnik działa ok....

Tomassssbdg 25 Maj 2014 23:37 3969 2
REKLAMA
  • #1 13634374
    Tomassssbdg
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam

Mam problem od jakiegoś tygodnia z działkową lodówką firmy Ardo modelu nie pamiętam lecz jakiś numer jaki zapamiętałem to r134a, problemem jest brak chłodzenia, w lodowce były 24stopnie w momencie podłączenia do prądu, po jakimś czasie spadło do 10st. dodam że lodówka zimuje na działce i w ostatnim czasie była włączana tylko na weekendy po czym zostawiłem ją w zeszłym tygodniu włączoną lecz w środę już odmówiła chłodzenia.

Potrzebna pomoc co mogło paść :?: :?: :?:

Z góry dzięki za odpowiedz :D
  • REKLAMA
  • #2 13634402
    viiking
    Poziom 26  
    Ocena: 421
    R-134a to rodzaj czynnika chłodzącego, bez dokładniejszych danych odnośnie modelu nie napiszę co może być przyczyną.
  • #3 13636648
    Jowisz
    Poziom 11  
    Ocena: 9
    Pomacaj gruchę z tyłu, sprężarkę. Jeśli bardzo gorąca to pewnie chodzi w trybie ciągłym i za chwilę padnie. Najprawdopodobniej spowodowane rozszczelnieniem układu i brakiem możliwości osiągnięcia właściwej temperatury w chłodziarce(która zasilana jest w jednym obiegu z zamrażarką). Tyle, że zamrażarka dostaje pierwsza a tam już nie ma co się rozprężać, bo gdzieś uciekło. Skoro to L/Z działkowa to zorganizuj coś innego, naprawa bez sensu/złom. Koszt min. około 500zł. Wszystko to z założeniem, że grucha jest jedna.
REKLAMA