logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel astra f 1.6 8V Niskie obroty na biegu jałowym i gaśnie na benzynie i na gaz

Alek_Sander33 06 Cze 2014 15:34 4386 5
REKLAMA
  • #1 13684278
    Alek_Sander33
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam. Mam problem z moją astrą. Na zimnym silniku spadają obroty pod czas ruszania na benzynie i samochód często gaśnie. Potem, gdy przeskoczy na gaz po wciśnięciu sprzęgła pod czas jazdy obroty spadają i często gaśnie. Gdy silnik się rozgrzeje na jałowym obroty utrzymują się na 600 i czasem opadają do 500. Powiedziano mi, że to wina silnika, który nie trzyma kompresji. Zrobiłem z tym porządek wymieniając wszystkie uszczelki, uszczelniacze zaworów oraz termostat. Przed remontem silnika został wyregulowany gaz. Przez chwile było lepiej i sytuacja zaczęła się powtarzać, z tym że wtedy dobrze jeździł na benzynie. Teraz po remoncie po regulacji gazu, na gazie jeździ lepiej, ale zaczęły się też problemy z benzyną i dzieje się to co napisałem na początku. Przeczytałem wiele postów, ale nigdzie nikt nie wspomina o problemach z benzyną. Bardzo proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 13687591
    alojzy1993
    Poziom 11  
    Ocena: 16
    A silnik krokowy
  • REKLAMA
  • #3 13690802
    Alek_Sander33
    Poziom 2  
    Jeszcze nie wymieniłem, ale zrobię to jutro i wszystko się okaże. Po prostu nie chcę wymieniać wszystkiego po kolei. Z doświadczenia wiem, że Wymienia się wszystko robiąc naprawy za duże pieniądze, a okazuje się że to był jakiś czujnik za 30 zł.
  • REKLAMA
  • #4 13696423
    Alek_Sander33
    Poziom 2  
    Zmieniłem silniczek krokowy. Nic się nie zmieniło. Teraz na zimno tj na Pb obroty skaczą szarpie autem a po wciśnięciu sprzęgła gaśnie. Zaczyna mi brakować pomysłów. Może ktoś podrzuci jakąś ewentualnie w miarę poprawną i prawdopodobną diagnozę. Dzięki
  • REKLAMA
  • #5 16300360
    Pionderal
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Witam. czy ustaliłes w końcu co było przyczyną problemu w Twoim samochodzie? Mam podobny problem.
REKLAMA