logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaktualizować Auto Mapę na nawigacji Modecom MX 3HD?

wertiko7 12 Cze 2014 10:16 3780 6
REKLAMA
  • #1 13700301
    wertiko7
    Poziom 14  
    Ocena: 100
    Witam.
    Chcę z aktualizować auto mape na nawigacji modecom mx 3hd.
    W tej chwili mam już plik auto mapy pobrany z ich strony, ale dalej nie wiem co robić.
    Czy wystarczy że ten ściągnięty plik przekopiuje na kartę pamięci i czy można wystartować instalacje z karty pamięci?

Albo czy wystarczy przesunąć plik z pc na nawigacje?
  • REKLAMA
  • #2 13700340
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1240
    karta w czytnik kart pamięci, lub nawigację poprzez kabel usb (przez czytnik jest duuuużooo szybciej), program instalacyjny uruchamiasz na komputerze i zgodnie ze wskazówkami klikasz dalej.
  • REKLAMA
  • #3 13700356
    wertiko7
    Poziom 14  
    Kartę w czytnik włożyć z tym plikiem co pobrałem z auto mapy? Czy pustą.
    Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, gdy podłącze nawigacje do laptopa, to komputer nie widzi nawiacji tzn że nie pojawił się żaden nowy dysk w mój komputer.

Dodano po 24 [minuty]:

Skopiowałem plik na kartę pamięci, kartę włozyłem do nawigacji i co dalej?
    Wszedłem do ustawień nawigacji wskazałem plik z auto mapą i nic się nie dzieje.
  • #4 13700469
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1240
    pliku nie musisz kopiować na kartę pamięci.
    Uruchom instalator na komputerze i postępuj według jego wskazówek. jak zainstalujesz program na karcie, to dopiero ją wkładaj do nawigacji.
  • REKLAMA
  • #5 13700470
    wiertacz
    Poziom 35  
    Ocena: 384
    Plik ściągnięty z internetu zostawiasz na dysku w komputerze.
    Do czytnika wkładasz czystą sformatowaną kartę i podłączasz do komputera.
    "Tupiesz" dwa razy myszką na pliku w komputerze i uruchomi ci się program instalacyjny który poprowadzi cię dalej.
    Tutaj masz film z instrukcją.

http://www.youtube.com/watch?v=XSbuRJqiuNA
  • REKLAMA
  • #6 13700561
    wertiko7
    Poziom 14  
    Wyskoczył mi taki komunikat.

Jak zaktualizować Auto Mapę na nawigacji Modecom MX 3HD?

Dodano po 11 [minuty]:

OK udało się -ale auto mapa działa z karty pamięci. Gdy wyciągnę karte pamięci to uruchamia się stara automapa. Co zrobić żeby mapa działała z urządzenia , bo slot karty pamięci potrzebuje do mp3 itp.
    Ostatnio nawigacja działała mi z urządzenia tak mi zrobił znajomy i miałem wolny slot karty pamięci. Jak to zrobić?

Dodano po 11 [minuty]:

Wyciągnąlem karte z urządzenia i włożyłem ponownie i mam znów starą auto mape tzn wersje 1306
  • #7 13701420
    Freddy
    Poziom 43  
    Ocena: 2821
    Zainstaluj oryginalną automapę na urządzeniu, a nie na karcie SD>

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Aby zaktualizować Auto Mapę na nawigacji Modecom MX 3HD, należy najpierw pobrać plik instalacyjny z oficjalnej strony Auto Mapy. Następnie, zamiast kopiować plik bezpośrednio na kartę pamięci, należy włożyć czystą, sformatowaną kartę do czytnika kart i podłączyć ją do komputera. Uruchom program instalacyjny z pliku na komputerze, który poprowadzi przez proces instalacji. Po zakończeniu instalacji, kartę można włożyć do nawigacji. W przypadku problemów z uruchomieniem mapy z urządzenia, zaleca się zainstalowanie Auto Mapy bezpośrednio na pamięci wewnętrznej nawigacji, aby uniknąć konieczności używania karty pamięci.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA