logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

honda vfr 800 vtec - gasnie w czasie jazdy, odcina prąd

marek_vfr 12 Cze 2014 20:15 3861 3
REKLAMA
  • #1 13702089
    marek_vfr
    Poziom 2  
    Witam. Miejsce na temat chyba ok. Mam problem od dluzszego czasu. Zaczelo sie od zgaszenia motocykla i braku jakiegokolwiek pradu po wlaczeniu swiatel dlugich. Wyjelem i wlozylem bezpiecznik 30a i niby ok odpalil i pojechalem dalej. Bezpiecznik nie spalony. Potem zaczelo sie tylko gorzej. Gasnie w czasie jazdy raz na 1 biegu raz na 2 raz wyzej. Nie zaleznie czy zmieniam bieg i jaka ilosc obrotow. Swiatla dzialaj wszystkie, na postoju chodzi ladnie jak do tej pory rozgrzewa sie, wentylator odpala. Podlaczalem miernik ladowanie ok i na swiatlach i bez. Bezpieczniki cale . Jedyne co znalazlem to przepalona kostka od przekaznika rozrusznika wymieniłem nie pomoglo. Sprawdzalem mase chyba tez. Jak gaśnie to niknie caly prad. Jak bym odpial aku. Czasami pomaga przekrecenie kluczyka a czasami dotkne losowy kabelek na wiazce i zapala kontrolki tzn prąd wraca. A czasami nic, zero kompletne. Byl u mechanika, zmienany czujnik stopki sprzęgła przechylu posprawdzane połączenia nic nie pomaga. Instalacja z Uk wiec na pewno pierwszej nowosci nie jest. Jakies pomysly? W planach zmiana kabli (calej wiazki)
    Honda vfr 800 vtec 2002r model z uk
  • REKLAMA
  • #2 13702697
    BANANvanDYK
    Poziom 42  
    Ocena: 2567
    Na początek podmień stycznik rozrusznika na inny. Miałem kiedyś przypadek z identycznym problemem w styczniku w Kawasaki. Skoro kostka była przypalona, to w styczniku też mogło dojść do jakiegoś uszkodzenia.
    Kiedy dojdzie do kolejnej awarii weź miernik w ręce i sprawdzaj napięcia na drodze od akumulatora poprzez stacyjkę do skrzynki bezpieczników w instalacji.
  • REKLAMA
  • #3 13702771
    marek_vfr
    Poziom 2  
    Wymieniany nie pomogło. W momen ie odciecia pradu stycznik wydawal sie ok prad mial chyba ze zle mierzylem.
  • #4 13706338
    marek_vfr
    Poziom 2  
    Problem chyba juz rozwiązany ;) kabel ułamany na głównej wiązce. Na pierwszy rzut oka wygladal na dobry
REKLAMA