logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Beretta Ciao II - Czy iskra może spowodować ponowny wybuch pieca?

otusto 15 Cze 2014 22:10 1416 4
REKLAMA
  • #1 13711252
    otusto
    Poziom 2  
    Witam, mam pytanie związane z piecem dwufunkcyjnym Beretta. Niedawno przy odkręcaniu ciepłej wody doszło w nim do "wybuchu", huk był bardzo potężny a i łuna świetlna o dużym zasięgu. Wezwałam Pana serwisanta i stwierdził, że iskra źle uderza czy coś takiego. Niby dlatego tak w tym piecu wybuchało. Ok, naprawił i stwierdził że wszystko ok.

Na razie nic się nie dzieje, ale mam pytanie, na które Pan serwisant mi nie odpowiedział- tylko się śmiał. Mianowicie, nie wiem czy ta iskra znowu nie przeskoczy? Jeśli tak to czy grozi to jakimś prawdziwym wybuchem? Normalnie boję się odkręcać ciepłej wody w obawie przed powtórką "z rozrywki".
  • REKLAMA
  • #2 13711486
    Pawlo-3102
    Poziom 17  
    Ocena: 56
    Wiem, że nie na temat ale proponuję zmienić serwisanta...
  • REKLAMA
  • #3 13713020
    otusto
    Poziom 2  
    Hmmm czemu mam zmieniać? Sugerujesz, że nie mogło dojść do zepsucia się elektrody zapłonowej?
  • REKLAMA
  • #4 13713135
    Pawlo-3102
    Poziom 17  
    Ocena: 56
    otusto napisał:
    Pan serwisant mi nie odpowiedział- tylko się śmiał

Takie coś to jest lekceważenie klienta.

Na temat awarii nie wypowiem się-nie jestem serwisantem.
  • #5 13713524
    piracik
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1971
    Wybuchowa praca pojawia się jeżeli iskra jest słaba lub nie w tym miejscu co powinna.
    Najczęściej wystarczy przeczyścić elektrody.
    Czy ponownie się to nie pojawi gwarancji nikt nie da. Nie zmienia to faktu, że serwisant powinien wytłumaczyć o co chodzi zamiast się głupio uśmiechać.
    Między innymi po to jest aby naprawić i uspokoić.
    Jeżeli powiedział, że naprawił to trzeba przyjąć, że jest OK w razie wątpliwości można wezwać innego na konserwację urządzenia.
REKLAMA