Witam. Posiada ktoś taką ładowarkę? Otóż wczoraj naładowałem akumulatorek 9V 175mAh, trwało to chyba ze 12 godzin, wyciągnąłem go i włożyłem jeszcze raz do ładowarki w celu sprawdzenia pojemności (myślałem, że jeżeli w ogóle zacznie ładować, to potrwa to kilka minut i znów będzie pełna moc). Nie wiem czy dobrze kombinuję, ale ta ładowarka w przypadku aku 9V chyba nie "widzi'' ile bateria ma mocy i za każdym razem ładuje ją ok.10-12 godzin tak? W instrukcji obsługi niestety, ale nic na ten temat nie mogę znaleźć. Czy takie ładowanie może zaszkodzić dla bateryjki? Czy jest w XXI wieku ładowarka, która sprawdzi stan napięcia aku 9V oprócz oczywiście procesorowych Emosa Mw i P9 Voltcrafta? Bardzo proszę o pomoc.
Niestety, ale nie mogę podać linku do instrukcji obsługi tej ładowarki... za mało punktów. ;-(
Niestety, ale nie mogę podać linku do instrukcji obsługi tej ładowarki... za mało punktów. ;-(
Moderowany przez Mirek Z.:Pisownię postu poprawiłem (brak spacji po znakach przestankowych, zła pisownia jednostki napięcia).