logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Massey Ferguson 3070 nie zapala mimo kręcenia i dymu z tłumika, co sprawdzić?

dawids700 22 Cze 2014 20:42 5349 5
REKLAMA
  • #1 13731925
    dawids700
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam, mam problem z ciągnikiem Massey ferguson 3070, pracował normalnie tylko zaczoł ciezej zapalac za kazdym razem az pewnego dnia w siadam do niego i nie chce zapalic, kręci normalnie paliwo podaje z tłumnika puszcza dym lecz nie zapala dodam ze układ był odpowietrzany, pompka zasilająca nowa, pompa paliwowa była sprawdzana, filtr paliwa był wymieniony i nadal to samo, jesli ktos wie to prosze o jakąkolwiek pomoc
  • REKLAMA
  • #2 13732083
    dawids700
    Poziom 2  
    chciałbym jeszcze dodac ze po przekreceniu kluczyka raz nie zapala mi sie kontrolka zając która znajduje się przy dzwigniach zmiany biegów a tego co mi sie kojarzy to chyba powinna sie zaswiecic? moze ktos wie jak to działało?
  • REKLAMA
  • #3 13732128
    robokop
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 6377
    Jak dymi a nie zapala - za małe obroty silnika krótko mówiąc. Żeby odpalił, trzeba wtryskiwacze przejżeć - albo one "się skończyły", albo silnik nagle stracił kompresję. Z zaciągu powinien odpalić.
  • REKLAMA
  • #4 13733067
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #6 13801110
    dawids700
    Poziom 2  
    zaprowadziłem maseya do mechanika i okazało sie z wydmuchło uszczelke pod głowica, a na dodatek ktos wczesniej załozył mu uszczelke od ciagnika same. Dziekuje i zamykam temat:)>
REKLAMA