Witajcie
Mam problem z dyskiem, mianowicie znikły partycja z danymi. Wygląda jakby tablica padła. Czy da się jakoś odzyskać dane? Głównie chodzi mi o zdjęcia.
Skanowałem dysk MHDD i posiada on bady.
DMDE
SMART
Załączniki:
dev0_lba0_2049.bin(1 MB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Posiada 1 bad dokładnie i nie byłby on problemem, gdyby nie 1384 sektory do remapu. Posiada kolega drugi sprawny dysk do wykonania kopii posektorowej?
Czy zestaw posiada w 100% sprawdzony zasilacz, aby operacja przebiegła prawidłowo (proszę podać model i markę)?
Zalecam:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1330869.html
dałoby się przywrócić jakoś strukturę folderów i plików?
Zakładając, że mam 100 folderów po 100 zdjęć to odzyskanie tego do jednego worka bez folderów jest średnio satysfakcjonującym rozwiązaniem
dałoby się przywrócić jakoś strukturę folderów i plików?
Takie rozwiązania typu undelete są płatne. Zacznij lepiej od wykonania kopii posektorowej.
Wszelkie inne działania na dysku mogą tylko zablokować jeszcze bardziej dostęp do danych.
Najpierw to zrób kopię posektorową bo mogą być z tym problemy przy dysku w tym stanie. Nie włączaj dysku bez potrzeby bo utrudnisz odzysk danych. Po pomyślnym wykonaniu kopi posektorowej przyjdzie czas na odzysk i wtedy się zobaczy czy da się przywrócić partycje. Testdisk odzyskuje z katalogami.
Pozdrawiam