logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

EMAX32S-QS - Zniszczone plastikowe koło pasowe wtopione w oś noża tnącego

Balu 23 Cze 2014 20:00 3135 3
REKLAMA
  • #1 13734954
    Balu
    Poziom 38  
    Ocena: 48
    Cześć, mam kosiarkę jak w tytule, wpadł kamień w nóż przy koszeniu, zablokował nóż, widać był dobrze pasek klinowy naciągnięty bo zmieliło się plastikowe koło pasowe wokół osi.
    W związku z czym potrzebuję koło pasowe jak poniżej:

http://www.serwis.specmajster.pl/pol_m_Czesci-zamienne-BLACK-DECKER_Kosiarki_EMAX32-6424.html
    część 46, potrzebuję koło widoczne od dołu złożenia zaraz nad paskiem napędowym, numer katalogowy całego bloku z silnikiem to 90560207, ale jak wyżej potrzebne mi tylko koło pasowe...
    Jeżeli ktoś wie gdzie lub czy w ogóle da się to dostać - proszę o informację.
    (Cały blok silnika za 400 zł mnie absolutnie nie interesuje... bo to cena nowej kosiarki i to średnia)

Pozdrawiam
    Łukasz
  • REKLAMA
  • #2 15709214
    NEMOEPL
    Poziom 2  
    Witam,

Przytrafiło mi się to samo. Trzyletnia kosiarka EMAX32S do wyrzucenia. O firmie Black & Decker zapominam na 10 lat: nie dlatego, że urządzenie się zepsuło, ale dlatego, że nie można kupić drobnej w sumie części zamiennej, żeby ją naprawić.

Pozdrowienia.
  • REKLAMA
  • #4 15709289
    NEMOEPL
    Poziom 2  
    Witam,

Byłem nieprecyzyjny. W moim przypadku koło pasowe to nie problem, ale stopiła się plastikowa obejma łożyska wału noża (łożysko przemieściło się i przemieszczone zatopiło się po ostygnięciu). Drobna część, której wartość oceniam na max 20-30 zł. Element jest odkręcany (4 śruby) i więc technicznie nie ma problemu, żeby był dostępny jako część zamienna (nie jestem za tym, żeby w warunkach domowych naprawiać samodzielnie element, na którym osadzony jest wirujący nóż - nie będę więc naprawiał tego samodzielnie). Oczywiście element ten jest dostępny jako składnik całego silnika za 400 zł. To więcej niż zapłaciłem za kosiarkę = naprawa z użyciem oryginalnych części producenta jest nieopłacalna.
REKLAMA