logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Uszkodzony silnik w wkrętarce Parkside PBSPA 12 B2 - szukam zamiennika

keseszel 08 Mar 2024 20:42 1869 6
REKLAMA
  • #1 20996152
    keseszel
    Poziom 26  
    Ocena: 557
    Witam.
    Wkrętarka jak w temacie. Po włączeniu szarpie, migają diody od baterii. Wygląda na uszkodzenie baterii.
    Po rozebraniu uszkodzony silnik. Przywarł wirnik do stojana, potopił plastik w stojanie. Na wirniku ślady wytopienia plastiku. Prawdopodobnie wirnik /stojan wypadł/wysunął się z mocowania, przekosił i przyblokował się kilka razy. Teraz bije na boki. Blokuje się.
    Czy ma ktoś silnik na sprzedaż?

Uszkodzony silnik wkrętarki z widocznymi elementami uzwojenia i stopionym plastikiem. Uszkodzony silnik wkrętarki z widocznymi śladami stopionego plastiku i zablokowanym wirnikiem. Uszkodzony wirnik narzędzia elektrycznego na drewnianym tle. Zdjęcie uszkodzonego wirnika wkrętarki na drewnianym stole. Wnętrze uszkodzonego silnika wkrętarki, z widocznymi śladami przepaleń i stopień plastiku. Uszkodzony silnik wkrętarki z widocznym stopionym plastikiem. Zdjęcie uszkodzonego silnika elektrycznego z rozebranej wkrętarki.

A Wy jak sądzicie? Powód uszkodzenia?
  • REKLAMA
  • #2 20996157
    ay56
    Poziom 33  
    Ocena: 484
    Podaj wymiary silnika i napiecie.
  • REKLAMA
  • #3 20996185
    balonika3
    Poziom 43  
    Ocena: 3661
    ay56 napisał:
    Podaj wymiary silnika i napiecie.
    To jest podstawa, bo można kupić różne silniki. Link
  • REKLAMA
  • #4 20996349
    keseszel
    Poziom 26  
    Sprawdzę na spokojnie i dam znać. Zastanawiające dla mnie to, że kupiona nowa w 2023 roku w Lidlu. Ojciec posiał gdzieś paragon, a kupował za gotówkę.
    Nie sądziłem, że można kupić silnik. Tam jest silnik 3 fazowy.
  • REKLAMA
  • #5 20998544
    Marksrz
    Poziom 23  
    Ocena: 129
    To już jest złom i szkoda zachodu, kup sobie coś normalnego - naprawialnego, a nie to chińskie badziewie.
  • #6 20999667
    keseszel
    Poziom 26  
    Cena nowej bez akumulatora 179 PLN.
    Sprzęt nie jest mój, tylko po rodzinie.
    Co proponujesz, co używasz? Bo łatwo jest szafować opinią, kiedy nie trzeba wyłożyć ani złotówki. Przykładowo - mam Parksida szczotkowego oraz Boscha. Porównywalne. Ale Bosch mnie zniechęcił do tej firmy, a Parkside zachęcił ;-). Tu w przypadku bezszczotkowego raczej zniechęcił..
    Kosztów własnej robocizny nie liczę..

I poza konkursem.. Hitachi, Makita to byłyby dwie marki w jakie bym celował.. ale to moje prywatne zdanie i nie mam zamiaru bronić go jak niepodległości..
  • #7 21018316
    keseszel
    Poziom 26  
    Użytkownik kupił model D4. Dziękuję za udział w temacie.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem uszkodzonego silnika w wkrętarce Parkside PBSPA 12 B2, który objawia się szarpaniem i migającymi diodami od baterii. Użytkownik zauważył, że wirnik przywarł do stojana, co spowodowało uszkodzenie plastiku. W odpowiedziach zasugerowano podanie wymiarów silnika oraz napięcia, co jest kluczowe dla znalezienia zamiennika. Użytkownik wyraził wątpliwości co do opłacalności naprawy, sugerując, że lepiej kupić nowy sprzęt. Wspomniano również o innych markach, takich jak Hitachi i Makita, jako potencjalnych alternatywach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA