logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kamera pogłosowa REVERB DIGIT 6 - szukam schematu i informacji o komponentach

karina 20 Kwi 2005 23:30 1961 4
REKLAMA
  • #1 1423652
    karina
    Poziom 25  
    Ocena: 40
    Jak w temacie - trafiła do mnie kamera pogłosowa, z uszkodzonym torem echo. Problem jest taki że oznaczenia wszystkich scalaków i tranzystorów są zeszlifowane papierem ściernym. Nie wiem czy tak zrobił producent czy poprzedni ,,serwis". Widać że kamera jest rodzimej produkcji, (polskie elka itp). Jedyny napis na kamerze to REVERB DIGIT 6. Być może ktoś z kolegów spotkał się z taką kamerą bądź dysponuje schematem - był bym bardzo wdzięczny za wszelką pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 1424413
    janek11389
    Poziom 42  
    Ocena: 239
    Witam! Za starej polski, to do wszystkich urządzeń dodawano jeszcze schematy, a teraz to i nawet napisy się ściera, nie ciekawie to wygląda, marne szanse na naprawienie tego, chyba, że znasz dobrze ten układ.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 1431861
    karina
    Poziom 25  
    No właśnie rzecz w tym że pierwszy raz spotkałem się z takim urządzeniem:))
  • REKLAMA
  • #4 1433147
    adammc

Poziom 26  
    Ocena: 101
    ja mam A/D systems tak sie nazywa tez polska cyfrowa i tez scalaki są wyskrobane ale czemu sie czepiasz od razu tych scalakow moze gdzies indziej siedzi przyczyna bo te cyfrowe uklady pod warunkiem ze pracuja na przyzwoitym zasilaniu sa raczej bezawaryjne. no ale schemat by sie przydal
  • #5 1981052
    karina
    Poziom 25  
    W związku z tym że nigdzie nie znalazłem schematu urządzenia, zaniechałem naprawy kamery.
    Proszę zamknąc temat.
REKLAMA