logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić przekaźnik czasowy T-R4 na cykl 15/2 min?

kszczepanex 30 Cze 2014 17:41 1449 8
REKLAMA
  • #1 13755947
    kszczepanex
    Poziom 16  
    Ocena: 31
    Witam serdecznie,

Chciałbym poprosić o pomoc jak w temacie i już opisuje problem.

Potrzebuję ustawić ją w ten sposób aby załączała się co 15min i pracowała przez 2 min. Czy da się ją tak ustawić bo już mi się to wszystko miesza.

Specyfikacja w PDF.

Link

Z góry dzięki za odp,

Pozdrawiam.

---------
    Wydaje mi się, że tym się uda "PWM - modulacja szerokości impulsów" ale proszę o potwierdzenie

Dodano po 17 [minuty]:

Ewentualnie coś takiego?

https://www.piekarz.pl/?item=33477
  • REKLAMA
  • #2 13756097
    p.obelix
    Specjalista urządzeń chłodniczych
    Ocena: 558
    Pierwszym zegarem tego nie zrobisz ponieważ ten zegar ma jeden czas np 15 min włączone 15 min wyłączone Drugim zegarem też tego nie zrobisz musisz mieć dwa zegary.
    Polecam : http://www.fif.com.pl/produkt/36/549
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 13756166
    p.obelix
    Niestety tymi z firmy Aniro nic nie robiłem ale słyszałem że są bardzo dobrej jakości co do mojej propozycji to mam mieszane uczucia chociaż na nich też robię automatykę.
  • #5 13758254
    kszczepanex
    Poziom 16  
    Dzięki panowie za zainteresowanie,

tomaszdjt
    Coś ta strona nie chce mi się chyba otworzyć, mam tylko Menu na górze a jak w chodzę w czasowe to nic się nie zmienia.

p.obelix Właśnie na dwóch to bym wiedział jak to zrobić ale chciałbym na jednym, przy tym, który podałeś byłoby to opóźnione załączenie cyklicznie?

Dodano po 10 [minuty]:

Aha i nie ukrywam, że ważnym elementem tego projektu jest cena :) więc jakieś większe bajery odpadają. Udało mi się otworzyć tamtą stronę na innej przeglądarce.

Dodano po 4 [minuty]:

Albo coś takiego, cena nie odstrasza....

http://www.sagahurt.com.pl/EXTA-PRZEKAZNIK-CZASOWY-DWUCZASOWY-PCM-10(4,17486,15585).aspx

I czy w takim wypadku muszę dać zasilanie przez dodatkowy przekaźnik tak na w razie czego?
  • #6 13758586
    tomaszdjt
    Poziom 20  
    Ocena: 55
    Witam
    Zależy jakie będziesz miał obciążenie ten co podałeś to ma styki 16A
    cena podobna do tego co ci podałem.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 13759085
    p.obelix
    kszczepanex napisał:
    http://www.sagahurt.com.pl/EXTA-PRZEKAZNIK-CZASOWY-DWUCZASOWY-PCM-10(4,17486,15585).aspx
    Taki akurat mam u siebie w piecu z podajnikiem trochę szajsowate wykonanie i lubi się zawieszać. Bardzo delikatnie trzeba kręcić tymi pokrętłami. Co będzie chodziło na tym przekaźniku silnik czy grzałka coś innego ? Jakiej mocy.
  • #8 13761228
    kszczepanex
    Poziom 16  
    Będzie pracował silnik. Niestety tabliczki nie ma ale przewody które do niego przychodzą to 1,5mm i jest mały. Podejrzewam, że ok 300-400W więc 16A spokojnie wystarczy.

Dodano po 3 [minuty]:

Przepraszam 1mm skrętka
  • #9 13800962
    kszczepanex
    Poziom 16  
    Dzięki Panowie wielkie za pomoc. Problem rozwiązany za pomocą przekaźnika dwuczasowego PCM-10. Działa wszystko poprawnie,

Pozdrawiam!

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał pomocy w ustawieniu przekaźnika czasowego T-R4, aby działał w cyklu 15 minut włączony i 2 minuty wyłączony. Odpowiedzi sugerowały, że niektóre modele przekaźników, takie jak MPC-TXY-U240-208 oraz PCM-10, mogą spełniać te wymagania. Wskazano, że do realizacji tego zadania można potrzebować dwóch zegarów lub przekaźnika dwuczasowego. Użytkownik podkreślił znaczenie ceny i obciążenia, które wynosi około 300-400W, co jest zgodne z maksymalnym obciążeniem 16A. Ostatecznie problem został rozwiązany przy użyciu przekaźnika PCM-10.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA