Posiadam zmywarkę Bosch SMI68M05EU (oczywiście po gwarancji). Od niedawna zaczął nam się pokazywać na zmywarce błąd E24 do tego świeci się kranik od wody. Błąd pojawia sie po około 2 minut od uruchomienia zmywarki. Słychać, że coś się dzieje w zmywarce. Czasami pomogło wyłaczenie i włączenie i zadziałało. Wszystkie filtry oczywiście oczyszczone, sprawdzone czy nie zatkany odpływ, pompka wypompowująca wode obraca się swobodnie, wąż odpływowy jest ok, dołączenie wody ok, filtr też wyczyszczony.
Teraz błąd zaczął pokazywć się bardzo często, ale jak wyczytałem gdzieś na forum, to jak wystartuje program i otworzę i zamknę zmywarkę to ona ruszy, i faktycznie taki myk działa, zmywarka zmywa. Znalazłem na forum podobne problemy i mowa jest o wymianie pompy, ale zaskakujące jest, że otwarcie i zamknięcie zmywarki w moim przypadku powoduje, że działa ona prawidłowo. Proszę o pomoc, bo może obejdzie się bez drastycznych i kosztownych operacji, no i naprawę/regulację będę mógł zrobić sam.
Teraz błąd zaczął pokazywć się bardzo często, ale jak wyczytałem gdzieś na forum, to jak wystartuje program i otworzę i zamknę zmywarkę to ona ruszy, i faktycznie taki myk działa, zmywarka zmywa. Znalazłem na forum podobne problemy i mowa jest o wymianie pompy, ale zaskakujące jest, że otwarcie i zamknięcie zmywarki w moim przypadku powoduje, że działa ona prawidłowo. Proszę o pomoc, bo może obejdzie się bez drastycznych i kosztownych operacji, no i naprawę/regulację będę mógł zrobić sam.