logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić przełącznik świateł i kierunkowskazów w Renault Megane 1997?

JariP 22 Kwi 2005 11:30 1922 2
REKLAMA
  • #1 1427137
    JariP
    Poziom 13  
    Ocena: 21
    Witam ! W mojej renówce (Megan Classic RT 1,6e 97r.) przestał działać przełącznik świateł. Nie działa automatyczne wyłączanie kierunków po wyprostowaniu kierownicy i światła przeciwmgielne tył i przód. Wiem, że napięcie dochodzi ponieważ kiedy poruszę dźwignią lekko ku dołowi (tak jakbym załączał lewy kierunek) światła się włączają lecz w normalnej pozycji gasną jakby gubiły styk. Chodzi mi tu o radę jak dobrać się do przełącznika tj. jak rozkręcić czy też wypiąć go z kolumny, a może jakieś rady jak mogę pozbyć się usterki. Za wszystkie rady i sugestie z góry dziękuję.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 1428032
    tronix50
    Poziom 15  
    Ocena: 27
    TO jest pewne że odkształciły się styki lub mechanika w przełączniku,ale jeśli rozbierzesz to ustrojstwo,nie jestem pewien, czy da się to prawidłowo
    złożyć,powiem szczerze,że kilka rozbierałem(nie w tym modelu),ale złożenie jest skomplikowane i czasochłonne,trzeba mieć cierpliwość i troszkę wiedzy albo wyobrażni.
  • #3 1428500
    CAMARENA
    Poziom 24  
    Ocena: 110
    trzeba sporo nerwów i cierpliwości by go złożyć ale nie jest to niewykonalne(no chyba,że zafundowałeś 100watowe żarówy i styki wtopiło w plastyk,wtedy to przełącznik już na śmietnik;)
REKLAMA