logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Electrolux EWF 12040 W - Jak wymienić grzałkę? Szukam numeru części i instrukcji

norbertsss 09 Lip 2014 20:07 1623 6
REKLAMA
  • #1 13781989
    norbertsss
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam,

Mam problem z pralką EWF 12040 W. Po wciśnięciu przycisku Start pralka po chwili się zatrzymuje kolejne wciśnięcie przycisku rozpoczyna pranie. Poczytałem na forum, że problemem jest uszkodzona grzałka. Chciałbym ją wymienić (jednak to trochę nie moja bajka - RTV, Audio :)). Nie mogę znaleźć serwisówki - czy mógłby mi ktoś podać numer tego elementu lub namiary gdzie go mogę kupić? Czy jest problematycznym wymiana grzałki w tym modelu? Dokładny model: 914904402/00. Z góry dziękuję. Pozdr.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 13782158
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 13782213
    norbertsss
    Poziom 10  
    Wiem :)

Jednak nie "siedzę" w tym temacie i chciałbym prosić o pomoc.
    Szukałem w necie i nie znalazłem grzałki która jednoznacznie pasowałaby do tego modelu - różne opisy.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 13785178
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 13785204
    norbertsss
    Poziom 10  
    Dzięki!

O czym trzeba pamiętać przy wymianie grzałki?

Spuścić wodę wężykiem awaryjnym???
  • Pomocny post
    #6 13796442
    Trull
    Poziom 28  
    Ocena: 600
    Pozbyć się wody ze zbiornika, po wymianie upewnić się że nie cieknie z pod grzałki.
  • #7 13955541
    norbertsss
    Poziom 10  
    Dzięki za pomoc. Problem rozwiązany.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z pralką Electrolux EWF 12040 W, która zatrzymuje się po naciśnięciu przycisku Start, co sugeruje uszkodzenie grzałki. Poszukuje numeru części oraz instrukcji wymiany. Inni uczestnicy forum wskazują na możliwość zakupu grzałki przez link do strony internetowej oraz podkreślają, że przed wymianą należy spuścić wodę ze zbiornika i upewnić się, że po wymianie nie cieknie z pod grzałki. Użytkownik potwierdza, że problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA