Wymieniłem uszkodzony Tranzystor IRFPF40 na górnej płycie, był uszkodzony i Q1 8050, plus jedną diodę IN4148 to znajduje się na górnej płytce tej małej pionowej po lewej stronie przy transformatorku po lewej stronie. W dalszym ciągu brak 24v i żadna dioda nie świeci. Te 4 tranzystory IRFZ24 i IRF9Z34 są dobre. Sprawdziłem te wszystkie małe tranzystory na górnej płycie, wszystkie dobre . Proszę o podpowiedź , gdzie dalej szukać. Główne napięcie na górnej płycie jest 318v
Dodano po 20 [minuty]:
Mam jeszcze jedno pytanie. Kiedy startuje główny przetwornik? (prądu spawania) . Czy przed nim musi się uruchomić to napięcie o 24 woltach które załącza przekaźniki? . Czy jest zależne to 24v od głównego przetwornika? Np: brak prądu spawania , pomimo to, powinno działać 24v?. Krótko mówiąc , od czego jest uzależnione napięcie 24v.?
Dodano po 43 [minuty]:
Dogrzebałem się do schematu , tu na forum i zauważyłem , że ta przetwornica 24v pobiera napięcie z głównego prostownika 380v, tylko szkoda , ale brak napisanych napięć poszczególnych elementach. Proszę o poradę.