logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wybór nawigacji samochodowej: TomTom czy GOCLEVER Navio 520?

komplg2014 20 Sie 2014 15:03 4914 6
  • #1 13892873
    komplg2014
    Poziom 16  
    Ocena: 12
    Witam. Mam zamiar kupić nawigację gps do auta. Rozglądałem się na allegro i jest tam tak duży wybór że ciężko się zdecydować. Ponadto będzie to mój pierwszy zakup nawigacji. Chciałbym kupić nawigację w jak najlepszym stosunku jakości do ceny. Najlepiej żeby posiadała ekran 5-6 cali,aktualizację map, żeby nie gubiła zasięgu i żeby zawsze prowadziła dobrze do celu:) I jeszcze zainteresowany jestem bajerami typu: asystent pasa ruchu, asystent parkowania. Nie wiem czy są one pomocne ? czy nawigację tomtom się sprawdzają? Widzę że np na allegro wiele osób kupuje GPS GOCLEVER Navio 520 , czy warto?
  • #3 13892953
    komplg2014
    Poziom 16  
    OK właśnie pobrałem . Ile kosztuje taka licencja na używanie? Póki co jestem w menu gdzie do wyboru mam mapy i lektora- jest ich tak wielu ze nie wiem co wybrać
  • #4 13892956
    askr
    Poziom 35  
    Ocena: 363
    Masz w sumie 4 głosy PL - dwa męskie, dwa kobiece.
    Potrzebujesz mapy Polski czy całej Europy?
    Zobacz na automapa.pl ile kosztują licencje - masz do wyboru 7 dni za chyba 9,99, 30 dni oraz na rok.

Aa, chyba pierwsze 7 dni masz za darmo na wypróbowanie ;-)
  • #5 13892991
    komplg2014
    Poziom 16  
    Tylko że do telefonu musiałbym dokupić jakiś uchwyt i ładowarkę samochodową bo strasznie szybko bateria pada.Posiadam telefon samsung galaxy s2 i właśnie jeszcze mam problem z pojemnością pamięci tego telefonu. Czym się różni pamięć urządzenia od pamięci usb? pamieci usb mam 11 gb a pamieci urządzenia tylko 2gb. Obecnie nawet mapa Polski mi sie nie zmieści chyba:) Poza tym z takiej nawigacji mógłbym korzystać praktycznie tylko ja, nikt inny z rodziny.
  • #6 13894171
    komplg2014
    Poziom 16  
    Zainstalowałem nawigację na telefonie i zobaczymy jak będzie się sprawowała:) Jednak podtrzymuje temat i proszę o jakieś interesujące propozycje odnośnie kupna nawigacji gps:)
  • #7 13905929
    komplg2014
    Poziom 16  
    Macie jakieś propozycje odnośnie kupna nawigacji gps?

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje nawigacji GPS do samochodu, preferując model z ekranem 5-6 cali, z aktualizacją map oraz funkcjami takimi jak asystent pasa ruchu i asystent parkowania. Zastanawia się nad zakupem TomTom lub GOCLEVER Navio 520, a także rozważa użycie aplikacji Automapa na telefonie z systemem Android. W dyskusji poruszono kwestie związane z kosztami licencji na Automapę oraz problemami z pamięcią telefonu, co może ograniczać jego użycie jako nawigacji. Użytkownik prosi o dodatkowe propozycje dotyczące zakupu nawigacji GPS.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA