logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Galaxy S2 - Podczas wykonywania rozmowy ekran gasnie.

samboor 06 Wrz 2014 21:49 4572 7
  • #1 13939700
    samboor
    Poziom 13  
    Ocena: 8
    Podczas wykonywania połączenia ekran telefonu gaśnie, połączenie zostaje normalnie zrealizowane. Ekran po skończeniu połączenia się nie zapala, co więcej żaden przycisk nie powoduje włączenia ekranu. Połączenia nie można zakończyć z poziomu ekranu.
  • Pomocny post
    #2 13939727
    rekordgsm
    Poziom 31  
    Ocena: 112
    Czujnik był sprawdzany ?
  • Pomocny post
    #3 13939760
    bearq
    Poziom 39  
    Ocena: 1601
    Wyłącz czujnik zbliżeniowy i sprawdź czy będzie gasnął
  • #4 13940365
    samboor
    Poziom 13  
    czujnik wyłączony i problem znikł, teoretycznie bo kupując telefon nie było mowy o uszkodzonym czujniku.

Jeszcze jest jeden problem, mam nadzieje że mogę go tu poruszyć bez zakładania nowego tematu. Mianowicie z początku myślałem ze to wina baterii ale włożyłem z innego telefonu baterię dobra i problem dalej jest.

Bateria ląduję się bardzo długo. Czasami cały dzień pod ładowarką i nie zawsze ładuje się do 100%. Później bardzo szybko się rozładowuje. Czego to może być wina?
  • #5 13940401
    PanKrychuxxs
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    A sprawdziłeś ładowarkę ?
    Być może to jej wina, mój brat ma HTC Desire 500 i jego oryginalna ładowarka ładowała telefon godzinami, a gdy chciał coś porobić na telefonie podczas ładownia to telefon po prostu się wyłączał, bo nie miał wystarczającej energii.
    Dodam że na początku było z ładowarką dobrze, pojawiło się to później.
    Problem został rozwiązany, jak mój brat zaczął używać ładowarki od noki, wszystko wróciło do normy i telefon normalnie się ładuje.
  • #6 13940615
    samboor
    Poziom 13  
    sprawdzane na trzech ładowarkach. Problem ten sam.
  • Pomocny post
    #7 13940946
    PanKrychuxxs
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Wychodzi na to że problem tkwi głębiej w telefonie.
    Najlepiej oddać do jakiegoś serwisu.
  • Pomocny post
    #8 13941742
    rekordgsm
    Poziom 31  
    Ocena: 112
    Na początek złącze ładowania do sprawdzenie, po złapaniu wilgoci potrafią dziać się problemy ładowania.

Podsumowanie tematu

✨ Podczas rozmowy telefonicznej w Samsung Galaxy S2 ekran gaśnie, a po zakończeniu połączenia nie włącza się. Użytkownik zauważył, że problem ustępuje po wyłączeniu czujnika zbliżeniowego. Dodatkowo, zgłasza problemy z ładowaniem baterii, która ładowana jest bardzo długo i szybko się rozładowuje, mimo użycia różnych ładowarek. Użytkownicy sugerują sprawdzenie złącza ładowania oraz oddanie telefonu do serwisu, ponieważ problem może być głębszy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA