Witam. Mam problem z kosiarką MTD Yard-Man 6521c. Silnik to B&S dokładny typ i model: 121602 0190 E1 991112 FA. Jest to silnik czterosuwowy, górnozaworowy o mocy 6,5KM.
Objawy: Ciężko zapalić, trzeba się naszarpać wiele razy. Gdy kosiarka już zapali to początkowo puszcza trochę białego dymu. Kosiarka działa przez losową ilość minut po czym gaśnie na 2 sposoby: albo strzela i gaśnie momentalnie, albo zaczyna tracić moc i gubić obroty i powoli także gaśnie. Ponownie uruchomienie tuż po zgaśnięciu jest niemal niemożliwe.
Co sprawdziłem do tej pory:
- Rozkręcony gaźnik, przeczyszczony. Wygląda, że jest ok.
- Świeca w stanie dobrym, czysta, jest iskra,
- Przewód paliwowy cały, paliwo nie ma problemów z dostaniem się do gaźnika,
- Uszczelka pod głowicą cała,
- Zawory wyregulowane,
- Filtr ok,
- Klin cały,
- Cylinder w stanie dość dobrym, nie w 100% bo czasem po przekręceniu kołem, tłok zostawia minimalne ilości oleju, który nie jest rozłożony idealnie.
Zdołałem skosić pół trawnika po czym od nadmiaru szarpania strzelił sznurek. Ponadto nie dysponuje kluczem 3/8" i niektóre śruby wyrobiły się na tyle, że 10'tka ich już nie łapie :/
Pozdrawiam,
Piotr
Objawy: Ciężko zapalić, trzeba się naszarpać wiele razy. Gdy kosiarka już zapali to początkowo puszcza trochę białego dymu. Kosiarka działa przez losową ilość minut po czym gaśnie na 2 sposoby: albo strzela i gaśnie momentalnie, albo zaczyna tracić moc i gubić obroty i powoli także gaśnie. Ponownie uruchomienie tuż po zgaśnięciu jest niemal niemożliwe.
Co sprawdziłem do tej pory:
- Rozkręcony gaźnik, przeczyszczony. Wygląda, że jest ok.
- Świeca w stanie dobrym, czysta, jest iskra,
- Przewód paliwowy cały, paliwo nie ma problemów z dostaniem się do gaźnika,
- Uszczelka pod głowicą cała,
- Zawory wyregulowane,
- Filtr ok,
- Klin cały,
- Cylinder w stanie dość dobrym, nie w 100% bo czasem po przekręceniu kołem, tłok zostawia minimalne ilości oleju, który nie jest rozłożony idealnie.
Zdołałem skosić pół trawnika po czym od nadmiaru szarpania strzelił sznurek. Ponadto nie dysponuje kluczem 3/8" i niektóre śruby wyrobiły się na tyle, że 10'tka ich już nie łapie :/
Pozdrawiam,
Piotr