logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dekoder nc+ box ITI-2857S brak połączenia z tv lg re-29fb50rq

andrzej-w31 21 Wrz 2014 19:55 6651 4
REKLAMA
  • #1 13979482
    andrzej-w31
    Poziom 14  
    Ocena: 41
    Witam. Przeszukałem fora w poszukiwaniu podobnego tematu i znalazłem. Niestety nic nie pomaga. Zacznę może od początku. Tv (lg re-29fb50rq) wraz z dekoderem (box+ ITI-2857S) stoi u dzieci w pokoju. Wszystko było ok do momentu, kiedy opiekunka postanowiła włączyć dzieciom bajkę. Jak stwierdziła: nie wiedziała jak włączyć i naciskała wszystkie przyciski na obydwóch pilotach. Od tego momentu na tv pojawia się tylko czarny obraz z napisem "AV2" (inne kanały w tv da się przełączać). Dekoder reaguje na pilota, lecz nie ma obrazu, ani dźwięku. Czytałem na forach, że trzeba ustawić rozdzielczość za pomocą * i odpowiedniej cyfry. Na moim pilocie gwiazdki brak (przy dekoderze też brak jakichkolwiek przycisków), więc na innym forum wyczytałem, że w tych dekoderach zamiast gwiazdki, trzeba nacisnąć MENU i cyfrę -niestety, również żadnych zmian. TV z dekoderem podłączony za pomocą kabla EURO. Już nie mam pomysłów co można zrobić.. Pomożecie :?:
  • REKLAMA
  • #2 13979661
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #3 13980002
    andrzej-w31
    Poziom 14  
    mihal2002 napisał:
    *1 i to złącze które w TV włączony kabel.

Tak jak napisałem wyżej, u mnie na pilocie nie ma gwiazdki.. :| a naciskając MENU 1, nic się nie dzieje.. (podobno w tym modelu MENU zamiast *)
    Tak to wygląda:
    Dekoder nc+ box ITI-2857S brak połączenia z tv lg re-29fb50rq
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 13980078
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #5 13980760
    andrzej-w31
    Poziom 14  
    Czyli muszę wcisnąć dwa razy czerwony przycisk, potem wystukać na pilocie 73738 -dobrze zrozumiałem?? Jak wrócę z pracy, spróbuję.
    ---
    mihal2002 napisał:
    czerwony, czerwony 73738 to jest powrót do ustawień fabrycznych dekodera. Po uruchomieniu menu 2.

Zadziałało na tym modelu!!! Dziękuję w imieniu dzieci i swoim -one mają swoje bajki, a ja mam swój tv tylko dla siebie :lol: Paluch w górę rzecz jasna :wink:

Nie pisz posta pod postem!
    [_P_]
REKLAMA