logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Bascom - Jak zbudować prosty bezprzewodowy dzwonek do sygnalizatorów brań?

77PAGO77 10 Paź 2014 14:15 2064 4
REKLAMA
  • #1 14030407
    77PAGO77
    Poziom 12  
    Znam trochę bascom wiec na ten język sie nastawiam
    Witam potrzebuje zbudować maksymalnie proste urządzenie działające na zasadzie
    dzwonka bezprzewodowego .

Powinno być też w miarę małe oraz tanie .
    zasięg 20-50 metrów

Chce usprawnić swoje nocne wędkowanie i pod elektroniczne sygnalizatory brań podłączyć urządzenie nadające a centralę zabrać ze sobą do namiotu i widzieć/słyszeć czy mam branie czy też to branie akurat sąsiada .

nie potrzebuję schematów czy pcb tylko jakiegoś nakierowania ...

Posiadam kilka takich modułów 433MHz
    Do pełni szczęścia potrzebował bym najprostszy kod do mikroprocesora nadajnika oraz odbiornika . oraz jakiś schemat szukam i szukam ale nie mogę nic znaleźć na zasadzie włącz wyłącz diodę led :D .

.
    Bascom - Jak zbudować prosty bezprzewodowy dzwonek do sygnalizatorów brań?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14055637
    77PAGO77
    Poziom 12  
    proszę o sprawdzenie kodu bo ja już mam dość program ma zapalać i gasić diodę jak w 1 procesorze będzie odpowiednia zmienna wysłana

Nadajnik podłączony pod TXD Atmegi odbiornik pod RXD Atmegi

Kod: text
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

Odbiornik

Kod: text
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod

Moderowany przez piotrva:

Do podbijania tematu służy opcja podbij - posty scalam.

Proszę o pomoc potrzebuję tylko przykładu który sam będę mógł sobie przerobić pobawić się :)

Może to być wysłanie jakiegoś nawet znaku , napisu na lcd drugiego procka nie koniecznie ta dioda . ale proszę o POMOC bo mam dość już 5 dni się męczę w necie jest trochę po angielsku ale mój angielski jest bardzo słaby ..
  • REKLAMA
  • #4 14056212
    dondu
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 809
    Niestety w natarciu jest język C, stąd coraz trudniej uzyskać podpowiedzi dot. BASCOM.
    Pomyśl jednak nad zmianą języka tym bardziej, że jak widać rozwijasz swoje umiejętności w bardziej konkretnych kierunkach.
  • #5 14666747
    77PAGO77
    Poziom 12  
    Zamiast tych prymitywnych modułów polecam RFM01/RFM02
REKLAMA