Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Prosz, dodaj wyj徠ek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzi瘯i temu, 瞠 ogl康asz reklamy, wspierasz portal i u篡tkownik闚.

Audi A3 8L 1.8t AUM - Przep造womierz

czaro95 27 Pa 2014 18:44 2523 10
  • #1 27 Pa 2014 18:44
    czaro95
    Poziom 7  

    Witam. Mam problem z przep造womierzem w Audi A3 1.8T AUM 150km. Problem polega na tym 瞠 przep造womierz nie wy鈍ietla 瘸dnych warto軼i na Vagu w blokach danych. Przep造w na wolnych obrotach jak i pod obci捫eniem wy鈍ietla 0.0 g/s. Dodam 瞠 ca造 czas 鈍ieci si Check na zegarach. B陰d na Vag u to:

    Przep造womierz powietrza- za niskie napi璚ie

    Przy tej zaistnia貫j sytuacji silnikiem telepie na wolnych obrotach i lekko faluje na obrotach co wida po obrotomierzu. Przep造womierz podmienia貫m i jest ten sam b陰d i nie wy鈍ietla on 瘸dnych warto軼i.

    Z g鏎y dzi瘯uje za pomoc

    0 10
  • #3 27 Pa 2014 19:31
    domex32
    Moderator na urlopie...

    Nale篡 sprawdzi ci庵這嗆 instalacji elektrycznej, zasilania, masy itp.

    Rozumiem 瞠 tw鎩 przep造womierz w innym aucie pracuje prawid這wo?

    0
  • #4 30 Pa 2014 12:53
    czaro95
    Poziom 7  

    Przep造womierz w innym aucie dzia豉 prawid這wo. Sprawdzi貫m miernikiem instalacje i ci庵這嗆 Pinu do sterownika 3,4 i 5 jest. Natomiast przew鏚 鄴速o-niebieski nie zlokalizowa貫m wg schematu. Gdzie ten przew鏚 idzie? Z tego co widze to w豉郾ie zasilanie +12 ma?

    0
  • #5 30 Pa 2014 15:28
    Erwin123
    Poziom 26  

    tak 2 pin to zasilanie , ma byc 12 v po zap這nie

    1
  • #6 30 Pa 2014 18:55
    czaro95
    Poziom 7  

    A tak si zapytam mog przeci望 ten kabel i poprowadzi sw鎩 +12V?

    0
  • #7 07 Lis 2014 19:48
    czaro95
    Poziom 7  

    Wracam z problemem i szczerze to r璚e mi opadaj. Po podaniu +12V na 2 pin przep造wki nadal 0.0g/s na Vagu w grupie 002. Po pod陰czeniu +12V jednak zauwa篡貫m 瞠 gdy zewre +12V auto nagle jakby os豉b這 i inaczej pracuje lecz na vagu nadal jest 0.0g/s. Przy tej sytuacji nagle przestaje tak瞠 regaowa peda gazu. Gdy zgasze auto i odepne +12V z przep造wki peda ju ,,jest''. Nie mam poj璚ia co to mo瞠 by. Przy tym wszystkim mam nast瘼uj帷e b喚dy:

    17956- Zaw鏎 regulacji ci郾ienia do豉dowania przerwa- brak osprz皻u/ nie zwi您any ze sprz皻em
    17697- Zaw鏎 regulacji ci郾ienia turbiny- zwarcie do masy brak osprz皻u/ nie zwi您any ze sprz皻em
    17938- Nastawnik wa趾a rozrz康u - zwarcie do masy brak osprz皻u/ nie zwi您any ze sprz皻em

    0
  • #8 07 Lis 2014 23:29
    domex32
    Moderator na urlopie...

    Sprawd bezpieczniki i wi您ke silnika.

    0
  • #9 07 Lis 2014 23:52
    ociz
    Moderator Samochody

    czaro95 napisa:
    Po podaniu +12V na 2 pin przep造wki

    R鏏 tak dalej to Ci b璠zie drogo kosztowa naprawa...

    Bezpiecznik 34 na 90% walni皻y, ale to do przep造wki je郵i faktycznie tam brak zasilania to musi by co we wi您ce, bo jakby te bezpiecznik pad to b喚d闚 by這 by wi璚ej.

    0
  • #10 08 Lis 2014 00:03
    robokop
    Moderator Samochody

    Zobacz czy przewody nie zwieraj do siebie.

    0
  • #11 08 Lis 2014 00:10
    ociz
    Moderator Samochody

    Widzia貫m temat z licznikiem i podejrzewam 瞠 jakie schematy masz nie odpowiednie, bo ME7.5 ma normalne analogowe wyj軼ie z sygna貫m obrot闚, ale na 37 pinie, nie 34.

    1
  Szukaj w 5mln produkt闚