Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Chrysler Voyager SE '96 - problem

kloncd 04 May 2005 19:50 5995 10
    kloncd
    Level 11  
    Mam problem po założeniu instalacji gazowej w samochodzie, świeci kontrolka SERVICES ENGINE SOON. Co ona może oznaczać.W jaki sposób samochód może zrobić samodiagnoze (trzeba jakoś przekręcić kluczyk w stacyjce) i obserwować jakąś kontrolke, i jak rozszyfrować kod usterki?? prosze o pomoc.czekam na wasze propozycje:)
    kloncd
    Level 11  
    czy ktoś wie jak to zrobić?? czekam na odp
    MarioRz
    Level 19  
    najprawdopodobniej błąd pojawił się od sądy lambda
    emulator sady jest niewystarczająco wregulowny
    kloncd
    Level 11  
    a w jaki sposób moge to wyregulować (i czy samemu moge to zrobić czy oddać do warsztatu gdzie instalowano instalacje)
    haker305
    Level 14  
    Przekręć stacyjkę na zapłon 5 razy w ciągu maks. 5 sekund. Zacznie ci migać Service Engine Soon! To jest kod błędu. Katalog kodów do chryslera już dawno próbowałem znaleźć , ale po konsultacji z użytkownikiem tego samego chryslera , powiedział mi że katalog błędów posiada jedynie serwis Chryslera.
    pajki
    Level 12  
    Panowie, z angielskiego nie jestem mocny , ale to nam mowi ze sie zbliza serwis samochodu a dokladnie silnika.
    MaxMaj
    Level 16  
    i czy problem zostal rozwiazany bo dokladnie to samo mi sie stalo wczoraj zalozylem gaz i wyskoczylo mi to samo
    gabik001
    Level 37  
    Service engine soon - oznacza dokladnie: przeglad silnika wkrotce. W zasadzie mozna z tym jezdzic lecz nie mozna tego zlekcewazyc i trzeba jednak zdiagnozowac silnik i zrobic reset tej kontrolki.
    96 rocznik pewnie juz ma ODB (on-board diagnostic) i tym interfacem trzeba diagnozowac samochod (badz silnik).
    Pozdrawiam
    MaxMaj
    Level 16  
    Witam mam to samo wydaje mi sie ze powodem jest zle zdjagnozowana sonda lamda przez instalacje gazowa. U mnie jak przelacze na benzyne kontrolka nie swieci. Dzis wyczytalem w necie ze trzeba ustawiajac gaz zdjagnozowac sonde a moj gazownik tego nie zrobil. Jutro podjade do niego i sprawdze w ustawieniach.
    aalpejczyk
    Level 12  
    za pewne wyskakuje pernamentna usterka sondy lambda .nie przeszkadza to w niczym.trochę w oczy razi.
    gonzo12
    Level 12  
    witam

Panowie,
    Problemem jest druga sonda lambda, zazwyczaj gazownicy o niej zapominaja i emuluja tylko ta przed katalizatorem a ta 2 (za katalizatorem) generuje bledy. Trzeba do niej zamontowac 2 emulator sondy lambda i po problemie, po wyjeciu kluczykow na 15 min lub po calkowitym odlaczeniu akumulatora blad znika i nie pojawia sie po przelaczeniu na gaz.

Krzysztof