Witam mam mały problem mianowicie jaki wzmacniacz dobrać do pioneer TS-W307D4 tak aby uzyskać jego maksymalna moc I na ile omów bedzie najlepiej go spiąć?
Kupujesz "markowy" wzmacniacz o mocy cos w okolicach mocy znamionowej glosnika i tyle filozofii ...aaa w Twoim przypadku moc ta najlepiej jak bedzie oddawana przy 2 ohmach .
Mam problem właśnie ze znalezieniem odpowiedniego.Jaka będzie najlepsza ilość kanałów i czy zagra mi lepiej pod wzmakiem 500RMS czy znamionowej 400RMS?
✨ Użytkownik poszukuje wzmacniacza do głośnika Pioneer TS-W307D4, aby uzyskać maksymalną moc i optymalną impedancję. Wskazano, że najlepsza moc oddawana będzie przy 2 ohmach. Pojawiły się pytania dotyczące liczby kanałów wzmacniacza oraz wyboru między wzmacniaczem o mocy 500 RMS a 400 RMS. Użytkownik planuje wydać około 200 zł na używany sprzęt, co spotkało się z wątpliwościami co do dostępności wzmacniaczy o wymaganych parametrach w tej cenie. W końcu użytkownik zapytał o możliwość podłączenia głośników do modelu PEIYING ALIEN 1K76D 3000W 1-kanałowego.