logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Urmet 1131 - Jak podłączyć unifon z dwoma kablami (fioletowy i biały)?

Cantona778 11 Lis 2014 22:24 1092 2
REKLAMA
  • #1 14123222
    Cantona778
    Poziom 2  
    Witam,

Mam wielki problem. Posiadam unifon Urmet 1131 Sory za jakość jutro zrobie lepsze.

I tak. Domofon nie chodził, rozkreciłem unifon i sa tam podpiete tylko dwa kable. Fiolet i bialy w dodatku do jakiejs dziwnej plytki. Nie do tych styków 1-2 itd...

Dodam, że chodzi mi tylko o danie sygnalu przyciskiem z moim nazwiskiem przy bramie. Nie musze miec zamka, mikrofonu i tak dalej. Tzn. chcialbym porozmawiac z kims przy bramie ale z tego co rozkrecilem bramofon tam u licha nie ma zadnego glosnika:/ Jest piekny stary panel z przyciskami, a za nim dwa kable. Jeden 6 zylowy i w nim znajduja sie te poprzednie FIOLET i BIALY. Są one obskorowane czyli mniemam ze gdzies je trzeba polaczyc, reszta czyli 4 pozostale nie sa obskorowane czyli nigdy nie byly podlaczane. Drugi kabel 4 zylowy ma obskorowane 2 przewody..niebieski i jasnoniebieski. Owiniete skoczem i pisze tam ze sa zasilaniem 12v.

Wiem ze malo przejzyscie to wyglada jednak blagam o pomoc. Jutro dostarcze wiecej zdjec..
    Moderowany przez Tracer2:

3.1.13. Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.

• REKLAMA
  • #2 14124490
    DarkSnakee
    Poziom 21  
    Ocena: 65
    Mam podobną płytkę u siebie ... Co do kolorów to ciężko będzie ustalić bo każdy wykonawca dawał inne kable w instalacji. Mogę zrobić lepszej jakości zdjęcia z podłączonymi kablami.
    Co prawda u mnie zmieniłem przycisk elektrowłącznika ale to tylko kosmetyka.
  • #3 14125520
    Cantona778
    Poziom 2  
    Zamieszczam dokładniejsze zdjecie. Niestety nie zrobilem bramofonu. Jutro już na pewno wrzuce.

Musze podpiąć to tak, żeby po prostu dzwoniło jak ktoś naciśnie przycisk przy bramie.
    Jakieś pomysły?

Skoro biały i fioletowy sa podłaczone do tej dziwnej płytki pod nr. 9, 10 to chyba na unifonie jest wszystko ok? Jak podłaczyć na bramofonie?

Jasnoniebieski i ciemnoniebieski były zeskoczowane i pisało na nich ZASILANIE 12v.
    W bramofonie były podpięte do blaszek + i -. Pomiedzy jakiś bezpiecznik 24 V.

Jak podpinam fiolet i biały do tych + i _ to unifon cały czas trzeszczy.
REKLAMA