logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak podłączyć elektryczne fotele BMW E38 do gniazdka w domu?

BialaGwiazda 12 Lis 2014 19:17 2349 6
REKLAMA
  • #1 14125297
    BialaGwiazda
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witajcie serdecznie, jako, ze to mój pierwszy post. Witam wszystkich ( jeśli zły dział to przepraszam )

Szukam informacji jak mogę podłączyć elektryczne fotele z bmw e38 ( pełna elektryka ) do gniazdka w domu. Wiem tyle, że muszę mieć przetwornice.

Póki co mam dwa elektryczne fotele z bmw e38 i kostki do podłączenia z kawałkiem instalacji, a co dalej .... ??

Będę wdzięczny za wskazówki pomoc w tej kwestii
  • REKLAMA
  • #2 14125381
    olekt2002
    Poziom 32  
    Ocena: 515
    Nooo, to masz krzesełka elektryczne....
    BialaGwiazda napisał:
    Wiem tyle, że muszę mieć przetwornice.

Jaką?
    Zasilać te krzesełka możesz napięciem stałym 12V (14,4V)- tak jak w instalacji samochodowej.
  • REKLAMA
  • #3 14125398
    brofran
    Poziom 41  
    Ocena: 1406
    olekt2002 napisał:
    Jaką?

Przetwornica 12V która da minimum 10A prądu. Zasilacz z komputera byłby też dobry do tego.
  • #4 14125407
    BialaGwiazda
    Poziom 2  
    Tak stołki są elektryczne, przód, tył, góra, dół, łamane oparcie, pompowane lendzwia. podgrzewane ale to całkiem inna historia.

Przetwornice z 220v na 12v.

Nie będę oszukiwał do mnie trzeba pisać jak do głąba, ale chciałbym się czegoś nauczyć i sam to zrobić z Waszą pomocą :)
  • REKLAMA
  • #5 14133514
    BialaGwiazda
    Poziom 2  
    Temat ucichł :( myślę, że można go zamknąć
  • REKLAMA
  • #6 14133881
    brofran
    Poziom 41  
    Ocena: 1406
    BialaGwiazda napisał:
    Póki co mam dwa elektryczne fotele z bmw e38 i kostki do podłączenia z kawałkiem instalacji, a co dalej ....

Jeżeli te kostki mają tylko dwa przewody , to problemu nie ma . Ale gdy jest ich więcej , to sterowanie jest z komputera pokładowego i samo posiadanie zasilacza nic ci nie da .
  • #7 14134311
    BialaGwiazda
    Poziom 2  
    brofran napisał:
    BialaGwiazda napisał:
    Póki co mam dwa elektryczne fotele z bmw e38 i kostki do podłączenia z kawałkiem instalacji, a co dalej ....

Jeżeli te kostki mają tylko dwa przewody , to problemu nie ma . Ale gdy jest ich więcej , to sterowanie jest z komputera pokładowego i samo posiadanie zasilacza nic ci nie da .

Nie muszę mieć komputera, żeby to wszystko działało :D

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik poszukuje informacji na temat podłączenia elektrycznych foteli z BMW E38 do gniazdka w domu. Wskazano, że do zasilania foteli potrzebna jest przetwornica 12V, która dostarcza minimum 10A prądu. Zasilacz komputerowy może być również odpowiedni. Użytkownik posiada dwa fotele z pełną elektryką, w tym regulację przodu, tyłu, góry, dołu, łamanego oparcia oraz podgrzewane lędźwie. Istotne jest, aby zrozumieć, że jeśli kostki mają więcej niż dwa przewody, może być konieczne dodatkowe sterowanie z komputera pokładowego.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA