logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyeliminować bąbelki powietrza przy nakładaniu UV Loca TP-1000N na S3?

KozikGSM 18 Lis 2014 13:44 5028 15
REKLAMA
  • #1 14142917
    KozikGSM
    Poziom 20  
    Ocena: 33
    Witam, ciągle mam problem z nakładaniem uv loca na lcd, po nałożeniu szybki zostają takie małe bąbelki powietrza. Czy jest jakiś sposób aby te bąbelki wyeliminować ? używam loca tp-1000n.

Nawet jak nałoze badzo duzo kleju to one sie pojawiaja.

Probjem pojawia sie w S3
  • REKLAMA
  • #2 14142981
    coolphone
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam, ja też miałem taki problem. Zauważyłem że jak z tubki wyciska się klej bardzo delikatnie i powoli to nie ma problemu z bąbelkami. Pozdrawiam.
  • #3 14143009
    KozikGSM
    Poziom 20  
    tylko ze moj klej jest tak rzadki ze sam wypływa jak tylko przekręci sie tubkę. Tez tak masz?
  • #4 14143011
    pacholik

Poziom 21  
    Ocena: 60
    Jak już nałożysz klej to sprawdź czy nie ma nigdzie bąbelków przed nałożeniem szybki, a jeżeli się pojawią to przebij je igłą.

Pozdrawiam
    Konto firmowe:
    ELECTRO-GSM
    M.Skłodowskiej-Curie 82, Lubin, 59-300 | Strona WWW: www.electro-gsm.com
  • #5 14143103
    KozikGSM
    Poziom 20  
    problem polaga na tym ze bąbelki pojawiaja sie gdy poloze dotyk na klej uv loca
  • REKLAMA
  • #6 14143178
    131XIII
    Poziom 11  
    Ocena: 47
    Z tego co wiem to ten klej powinien być przechowywany wylotem na dół żeby właśnie takich bąbelków nie było
  • #7 14388838
    piotr245
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    jak rozprowadzi się klej i są bąbelki to najlepiej na chwile hotem podgrzać i bąbelki znikną
  • REKLAMA
  • #8 14390730
    jubi20
    Poziom 26  
    Ocena: 10
    Masz do kitu klej LOCA, wiem z doświadczenia że te tańsze kleje to jest chłam, nawet jak idealnie skleisz i nie będzie bąbli to na pewno pojawią się po krótkim czasie. Polecam droższe kleje z multi com. Nie ma z nimi takich problemów.
  • REKLAMA
  • #9 17200735
    DJF1
    Poziom 22  
    Ocena: 105
    Witam
    Ja również mam problem z klejenie na loca, wycinanie oraz usuwanie kleju wychodzi mi bardzo dobrze bo zero śladów na LCD. Problem pojawia się wtedy jak już nałożę odpowiednią ilość kleju loca na ekranie. Nie ma żadnych bąbli ale jak już powoli opuszczam szybkę na lcd to za każdym razem powstanie jakiś bąbel którego nie ma możliwości już usunąć. Klej mam dobry robię tak jak trzeba a mimo to bąbelek jakiś powstanie. Może macie na to jakiś sposób, za jakiś czas planuje kupić sprzęt do klejenia na plastry oca ale to za jakieś parę miesięcy dopiero.
  • #10 17201183
    blade1231
    Poziom 14  
    Ocena: 31
    To zależy jak robisz w formie czy w ramce ?
    W formie to wystarczy dać trochę więcej kleju nie oszczędzać. To zawsze bąbelki wycisniesz.
  • #11 17204626
    DJF1
    Poziom 22  
    Do tej pory robiłem w ramce ale brałem ramki ze starych telefonów, jeden zrobiłem w oryginalnej ramce i dałem trochę mniej kleju ale powstał malutki bąbel na samym rogu wyświetlacza więc jeszcze do zaakceptowania to było. Mam dwa galaxy s5 teraz i mam do nich formę ale trochę się obawiam że znów mi nie wyjdzie.
  • #12 17213246
    DJF1
    Poziom 22  
    Witam
    Wczoraj wymieniłem szybkę w galaxy s5, robiłem to w formie i okazało się że jednak mam dobry klej. Klej stał 3 godziny do dołu wylotem i faktycznie kilkanaście bąbelków powietrza uciekło do góry. Delikatnie opuszczałem szybkę i dałem trochę więcej kleju. Ładnie się rozprowadził i żadnych bąbli nie ma ale jednak jest coś nie tak. Na szkle po utwardzaniu od strony oczywiście zewnętrznej powstały takie jakby smugi których nie da się niczym wyczyścić, nie wiem czemu czy może to kiepskie szkło było bo kosztowało 11 zł na allegro czy może coś robię nie tak. We wcześniejszym telefonie miałem to samo, też takie smugi jakby powstały po naświetleniu. Może ,miał ktoś taki przypadek
  • #13 17213448
    pacholik

Poziom 21  
    Ocena: 60
    DJF1 napisał:
    Witam
    Wczoraj wymieniłem szybkę w galaxy s5, robiłem to w formie i okazało się że jednak mam dobry klej. Klej stał 3 godziny do dołu wylotem i faktycznie kilkanaście bąbelków powietrza uciekło do góry. Delikatnie opuszczałem szybkę i dałem trochę więcej kleju. Ładnie się rozprowadził i żadnych bąbli nie ma ale jednak jest coś nie tak. Na szkle po utwardzaniu od strony oczywiście zewnętrznej powstały takie jakby smugi których nie da się niczym wyczyścić, nie wiem czemu czy może to kiepskie szkło było bo kosztowało 11 zł na allegro czy może coś robię nie tak. We wcześniejszym telefonie miałem to samo, też takie smugi jakby powstały po naświetleniu. Może ,miał ktoś taki przypadek

Poziome smugi? Jeżeli tak to winna kiepskiego szkła kiedyś miałem taki sam przypadek.

Pozdrawiam
    Konto firmowe:
    ELECTRO-GSM
    M.Skłodowskiej-Curie 82, Lubin, 59-300 | Strona WWW: www.electro-gsm.com
  • #15 17214497
    blade1231
    Poziom 14  
    Ocena: 31
    Kiedyś miałem przypadek, że na szkle były dwie folie ochronne. I na nieszczęście było to od strony wyświetlacza. Po sklejeniu było widać właśnie widoczne smugi. Chyba że chodzi o uszkodzoną warstwę oleofobową. Właśnie można to zobaczyć czyszcząc wyświetlacz izopropanolem. Cieżko to opisać, później zdjęcie wstawię
  • #16 17242032
    Boveer
    Poziom 10  
    Ocena: 7
    Ja używam TP-2500 z Ali, jest chyba gęstszy i wszystko wychodzi super.

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem pojawiania się bąbelków powietrza podczas nakładania kleju UV LOCA TP-1000N na wyświetlacze LCD, szczególnie w modelu Galaxy S3. Użytkownicy sugerują różne metody eliminacji bąbelków, takie jak delikatne i powolne wyciskanie kleju, sprawdzanie obecności bąbelków przed nałożeniem szybki oraz ich przebijanie igłą. Wskazano również, że klej powinien być przechowywany wylotem na dół, a w przypadku bąbelków można je usunąć przez podgrzanie. Niektórzy użytkownicy krytykują jakość tańszych klejów LOCA, sugerując inwestycję w droższe produkty. Dodatkowo, pojawiły się uwagi dotyczące smug na szkle po utwardzeniu, co może być wynikiem użycia niskiej jakości szkła lub obecności folii ochronnych.
REKLAMA