Witam, potrzebuje pomocy w rozwianiu moich wątpliwości co do sposobu podłączenia systemu audio. Do rzeczy. Posiadam parę kolumn podłogowych, amplituner kina domowego oraz starą wieże stereo. Kolumny wyposażone są w terminale umożliwiające podłączenie w bi-ampingu. Żadne z posiadanych przeze mnie urządzeń tego rozwiązania nie wspiera ale.. kolumny podłączone są do amplitunera i wieży jednocześnie, bieguny w terminalach są połączone.
Rozwiązanie to ma na celu umożliwienie mi słuchania muzyki w dobrej jakości (wieża ze wzmacniaczem stereo) oraz oglądanie filmów z lepszym dźwiękiem (amplituner z subwoferem) bez przekładania kabli. Kiedy tylko jedno ze źródeł jest włączone wiem, że nic się nie stanie, ale pytanie czysto teoretyczne, co się stanie jeśli jednocześnie przez przypadek ktoś włączy i amplituner i wieże ? Jakie mogą być tego skutki ?
Rozwiązanie to ma na celu umożliwienie mi słuchania muzyki w dobrej jakości (wieża ze wzmacniaczem stereo) oraz oglądanie filmów z lepszym dźwiękiem (amplituner z subwoferem) bez przekładania kabli. Kiedy tylko jedno ze źródeł jest włączone wiem, że nic się nie stanie, ale pytanie czysto teoretyczne, co się stanie jeśli jednocześnie przez przypadek ktoś włączy i amplituner i wieże ? Jakie mogą być tego skutki ?