logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Satel Versa 10 INT-RX - pilot uzbraja system, ale nie wzbudza alarmu

damiank78 23 Lis 2014 10:58 2094 5
REKLAMA
  • #1 14157080
    damiank78
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam,
    mam problem polegający na tym, że po uzbrojeniu systemu z manipulatora czuwanie się załącza i po wejściu w strefę czujek wzbudza się alarm. Kiedy uruchamiam alarm z pilota system także się uzbraja jednak po wejściu w strefę czujek (na czujce zaświeca się lampka) alarm się nie wzbudza. Na pilocie mam ustawienie - 31. Załącz czuwanie: Strefa 1, czuwanie pełne. Proszę o podpowiedź.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14157377
    dariusz.bembenek
    Specjalista - Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 615
    Jesteś pewien, że z pilota system się włącza?

Dla którego użytkownika przypisałeś pilota? Jak dla pierwszego (na samej górze), a żadnego użytkownika nie tworzyłeś, to kłania się instrukcja. Domyślny użytkownik ma numer 30 (administrator).
  • REKLAMA
  • #4 14157531
    damiank78
    Poziom 10  
    Włączając system z pilota na manipulatorze pojawia się czas na wyjście i zaświeca się zielona lampka informująca o załączonej strefie.
    Jeśli chodzi o użytkowników to mam ustawionych 4 z przypisanym 1 pilotem dla każdego. Mogę alarm uzbroić i rozbroić. Alarm nie działa.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 14157805
    dariusz.bembenek
    Specjalista - Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 615
    Z klawiatury uruchamiałeś jedną strefę czy obie jednocześnie? Czy czujki należą do dwóch stref jednocześnie? Jeśli tak, to być może pozostała Ci do zaznaczenia opcja "Czuwa przy czuwaniu jednej strefy".
  • #6 14158183
    damiank78
    Poziom 10  
    Sprawdziłem i jest tak jak piszesz, uzbrajając alarm z manipulatora włączam obie strefy ( 2 zielone lampki informujące o uzbrojeniu stref), a z pilota załączałem tylko jedną. Bardzo dziękuję za podpowiedź i pozdrawiam.
REKLAMA