logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak nagrać film 8GB na DVD+R 4,7GB? Programy do dzielenia obrazu płyty

Norbert_lubin 07 Maj 2005 14:55 1524 4
REKLAMA
  • #1 1469804
    Norbert_lubin
    Poziom 17  
    Ocena: 56
    witam mam taki kłopot ze na moje nie szczescie kupilem sobie nagrywarke dvd LG i po chwili od mometu zainstalowania nie potrafie nagrac w sumie zadnej plytki dvd po mimo ze mam alkohol120% zarejestrowany zestaw jaki dolaczony byl do nagrywarki NERO i clone dvd udalo mi sie przegrac clone dvd jako obrazy plyty te filmy ale okazalo se ze maja one az okolo 8 gb co wiadome jest ze nie mam takiej plytki chyba to jest nie mzliwe jesli znacie takie problemy albo potraficie mi pomoc w takich przypadkach to prosze o porady bo ja jestem w tym cienki mam plytki DVD+R 4,7gb moze jest mozliwosc dzielenia filmu za pomoca jakiegos programu to prosze o nazwe i wszystko co z nim jest zwiazane dziekuje za pomoc mi i pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1469849
    krau
    Poziom 24  
    Ocena: 126
    Jeżeli płyta z filmem DVD ma więcej niż 4 489MB to musisz albo ją podzielić albo usunąć część niepotrzebnego matreiału (trailery, dodatkowe wersje językowe, dźwięk). Płyta może być zabezpieczona więc potrzebujesz decryptera. Ja używam dwóch programików: dvd decrypter i Ifoefit.
    Robisz tak:
    najpierw decrypterem zgrywasz zawartość płyty dvd.
    ustalasz które pliki *.vob są filmem a które dodatkami.
    ifoeditem wyrzuczsz niepotrzebny materiał lub dzielisz zawartość płyty.
    następnie wypalasz nerem jak dvd video. Niektóre odtwarzacze wolą format UDF. Ale to już do sprawdzenia na konkretnym modelu.
    I w skrócie to by było na tyle.
  • REKLAMA
  • #3 1469959
    jannaszek
    Poziom 39  
    Ocena: 674
    lub dvd decrypter,em zrzucasz na hd ,potem virtual dub,em dzielisz ,i wypalasz
  • REKLAMA
  • #4 1470403
    wiesniak
    Poziom 31  
    Ocena: 52
    mozesz kupic w sklepie plyty dvd 8,5GB (DL - double layer, czyli dwuwarstwowa). skoro piszesz, ze kupiles, wiec naped jest raczej 'swiezy', wiec nie powinno byc problemu z nagraniem takiej plyty. nie orientuje sie dokladnie, ale ich ceny oscyluja zdaje sie w granicach 15-20zl.
  • #5 1470506
    childmaker
    Poziom 35  
    Ocena: 92
    Osobiście korzystam z programu CloneDVD2 firmy Elaborate Bytes (są dwa o takiej samej nazwie, stąd firma). Pozwala on kopiować płyty dwuwarstwowe na jednowarstwowe, poprzez wycięcie niepotrzebnych reklam, ścieżek dźwiękowych w innych językach i wykonanie kompresji tak aby zmieściła się na nośniku DVD-5
    Cytat:
    CloneDVD 2 jest na tyle przyjaznym narzędziem, że nawet mniej doświadczeni użytkownicy powinni sobie poradzić z jego obsługą. Z jednej strony odnowiona technologia transkodowania dostarcza daleko lepsze efekty, z drugiej strony użytkownik ma więcej kontroli przez wielkość danych wideo. Z nową wersją można zdefiniować stopień redukcji danych przez określony tytuł i wybór audio, cięcie rozdziałów i wolne dostosowanie wielkości żądanego pliku. Dzięki temu mamy kompletną kontrolę nad jakością kopii filmu. Podczas transkodowania, podgląd obrazu pokazuje, które części filmu są transkodowane w tej chwili a graficzny bitrate informuje w czasie rzeczywistym o własnościach wejścia wideo i danych wyjściowych. Niestety oprogramowanie nie pozwala na wykonanie kopii filmu, który zabezpieczony jest CSS lub innym zabezpieczeniem. Aby móc skopiować taką płytę należy wcześniej "zdjąć" z niej zabezpieczenie. Dokonać tego możemy np. za pomocą darmowego softu o nazwie DVDDecrypter. Jeżeli nasza płyta nie posiada żadnych ograniczeń, śmiało bez żadnych problemów możemy wykonać jej kopię. Prędkość tworzenia kopii jest na poziomie innych programów. Bardziej w tym przypadku od prędkości liczy się jakość a ta na poziomie 85% sprawiała wrażenie bardzo dobre. Podczas wykonywania kilku testowych kopii aplikacja sprawiała wrażenie bardzo stabilnej. Jeżeli do tego wszystkiego dodamy wsparcie do nagrywarek dwuwarstwowych (DVD+R DL) oraz komunikację programu z użytkownikiem w języku polskim produkt staje się niezwykle przyjazny oraz łatwy w obsłudze.
REKLAMA