logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Brak sygnału w telewizji na kartę - sprawdzanie anteny i kabla

andiama 06 Gru 2014 20:03 2049 3
REKLAMA
  • #1 14197792
    andiama
    Poziom 1  
    Hej. Na wstąpie informuje, że jestem tu pierwszy raz, także nie wiem co i jak, więc nie krzyczcie na mnie za jakieś błędy:-). Sprowadza mnie do Was pewien problem. Otóż, od jakiegoś czasu mam dekoder z telewizji na kartę. Od dłuższego czasu jest nieużywany, bo ciągle wyświetla mi się ogłoszenie, że mam brak sygnału i że mam sprawdzić antenę. Więc sprawdzałam ją wiele razy i nic. Dekoder jest sprawny, bo sprawdzałam na innej antenie. I tu moje pytanie: czy można jakoś sprawdzić co jest przyczyną braku sygnału? Tzn. czy muszę zainwestować w nowy kabel od anteny czy muszę kupować także "talerz"? Czy może trzeba ją jakoś inaczej ustawić (ustawial ją specjalista od cyfrowego polsatu). Jeśli ktoś potrafi mi pomoc to czekam na odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 14197881
    telesat1
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 258
    andiama napisał:
    jestem tu pierwszy raz, także nie wiem co i jak

Regulamin forum i zasady działu przeczytałeś?
  • REKLAMA
  • #3 14197964
    KIEROWCA_VW
    Poziom 35  
    Ocena: 676
    Najtaniej, choć wielu uważa inaczej, jest wezwać fachowca z tej dziedziny.
    Sama, nie posiadając wiedzy w tym temacie, możesz jedynie metodą prób i błędów wymieniać poszczególne elementy instalacji na nowe (to są koszty, możliwe że poniesione niepotrzebnie) a i tak na koniec może to nie przynieść spodziewanego efektu, bo nie masz sprzętu do ustawiania anten. A to właśnie antena, czyli ten element który nazwałaś "talerzem" jest najprawdopodobniej odpowiedzialny za obecny stan rzeczy u Ciebie.
  • #4 14198255
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
REKLAMA