logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seagate 160GB Barracuda 7200.1 - SMART nowego dysku Czy zostałem oszukany?

Kriss-K2 14 Gru 2014 22:42 894 2
REKLAMA
  • #1 14223693
    Kriss-K2
    Poziom 8  
    Witam, zakupiłem poprzez aukcję dysk Seagate 160GB Barracuda 7200.12 z opisu aukcji jako NOWY! Dysk nie miał ustawionych partycji więc ustawiłem sobie oraz sformatowałem. Z ciekawości sprawdziłem CrystalDisk kondycje dysku no i szok SMART pokazuje 30490godz. przepracowanych oraz 110 włączeń dysku. Czy jest tu jakieś przekłamanie w programie czy zostałem oszukany i dostałem zamiast nowego stary z ogromnym przebiegiem. Dostałem na dysk gwarancje 12 miesięcy i nie wiem czy oddawać. Jak na razie jest wszytko ok dysk cicho chodzi nie grzeje się. Proszę o Wasze opinie, dołączam scren z SMART dysku.
    Załączniki:
    • Seagate 160GB Barracuda 7200.1 - SMART nowego dysku Czy zostałem oszukany? SEAGATE_160.JPG (136.34 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 14223759
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    askr napisał:
    Dysk nowy czy refurbished?

Ani jedno ani drugie.

Rok to nie jest gwarancja na nowe dyski.
    Dysk pochodzi z demontażu. Sprawdź sobie sam wpisując model i numer seryjny dysku:
    http://support.seagate.com/warranty
    Cytat:
    Określony przez Ciebie produkt został sprzedany jako składnik systemu. W celu obsługi skontaktuj się z miejscem zakupu. Seagate sprzedaje wiele dysków bezpośrednim klientom OEM (producentom oryginalnego sprzętu). Takie produkty są zazwyczaj skonfigurowane tylko dla klientów OEM jako składniki ich systemów. W celu uzyskania obsługi gwarancyjnej tych dysków musisz skontaktować się z miejscem zakupu.
REKLAMA