Witam,
Posiadam taki oto cyfrowy programator czasowy:
Ustawiam program, podłączam lampkę i programator nie "daje" prądu mimo że powinien go dawać ponieważ jest ustawiony aby w tym przedziale czasowym dawał go.
Ktoś ma jakiś pomysł dlaczego tak się dzieje?
Załącza w opcji manual. Czyli co, pozostawić w tej opcji i będzie wszystko ok?
Wydaje mi się że kiedyś w opcji auto też mi działał...
Tak w ogóle to o co chodzi z tą opcją ON/AUTO/OFF?
Wyrzuć ten badziew i kup coś porządnego.
Walczyłem z podobnym dłuższy czas. Nawet schemat "zrysowałem". Jest tam malutki aku NiCd i prawdopodobnie on stanowi problem oraz niestabilna elektronicznie konstrukcja.
Raz załączał, raz nie. Znienacka się resetował. Katastrofa.
Lepiej dołożyć "kilka" zł więcej i mieć święty spokój.
nie "daje" prądu
Ktoś ma jakiś pomysł dlaczego tak się dzieje?
W moim przypadku powodem nie załączania przekaźnika była zwarta dioda zenera Z1 PHC47. Funkcje programowania zegara z klawiatury działały, tylko prądu w gnieździe było brak.
Załączniki:
Nowy-2.jpg(127.56 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Zarejestruj konto, Zaloguj się i bądź aktywny na forum, a wtedy reklamy nie będą się pojawiać. Otrzymaj punkty za rejestrację oraz odpowiedzi.
✨ Użytkownik zgłosił problem z cyfrowym programatorem czasowym LEXTON LX U02, który nie dostarcza prądu mimo ustawienia odpowiedniego programu. W odpowiedziach zasugerowano, aby sprawdzić działanie w trybie manualnym oraz upewnić się, że programator jest poprawnie zaprogramowany. Użytkownik odkrył, że program należy ustawiać na trybie Manual off, a nie Auto. Inny uczestnik dyskusji wskazał na możliwość uszkodzenia diody zenera, co mogło być przyczyną braku prądu w gnieździe. Wskazano również na niską jakość urządzenia i zalecenie zakupu lepszego modelu. Wygenerowane przez model językowy.