logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Leon 1m 2000 - Jak otworzyć zablokowaną maskę?

LucaO 17 Gru 2014 18:29 22542 4
REKLAMA
  • #1 14231545
    LucaO
    Poziom 7  
    Ocena: 73
    Witam , mam taki oto problem w moim seacie
    otóż dziś chciałem dolać sobie płynu do spryskiwaczy ,więc standardowo otwieram samochód pociągam za rączkę do otwierania maski która znajduje się pod kokpitem , i co następuje ,słychać dźwięk zamka maska podnosi się na dosłownie milimetry ,podszedłem do przodu by finalnie podnieść maskę i co się okazało ?
    że uchwyt który wysuwa się z grilla ,za który się pociągnęło lekko i maska się otwierała ,został w miejscu bez możliwości pociągnięcia do siebie tak jakby się zablokował (da się nim poruszać tylko w stronę silnika ,czyli do środka) i maski nie da się otworzyć , linka nie jest zerwana

może ktoś przerabiał coś takiego i wie jak otworzyć maskę zna jakiś sposób
    dodam że nie posiadam dostępu do kanału , myślałem o tym czy da się ściągnąć jakoś kratkę środkową grilla bez ściągania zderzaka

pacjent to Seat Leon 1m z roku 2000
  • REKLAMA
  • #2 14231590
    grala1
    Specjalista grupy V.A.G.
    Ocena: 5040
    Spróbuj tak - jedna osoba ciągnie za rączkę w kabinie a druga wtedy otwiera maskę, można próbować też wtedy pociągnąć maskę w górę lub dopchnąć w dół i patrzeć czy wysunie się uchwyt.
  • REKLAMA
  • #3 14231626
    LucaO
    Poziom 7  
    już to próbowałem i bez rezultatu ,uchwyt zostaje w tym samym miejscu nie wysuwa się

Dodano po 4 [godziny] 10 [minuty]:

myślę jeszcze nad wyciągnięciem środkowej atrapy grilla tej ze znaczkiem Seata , może ktoś podpowie jak się do tego zabrać czy w ogóle jest szansa ściągnięcia tego bez otwierania maski
  • REKLAMA
  • #4 14234446
    LucaO
    Poziom 7  
    Temat Do zamknięcia , dziś zabrałem się za to i naprawione :)
  • #5 15557443
    chmielesz
    Poziom 11  
    Ocena: 58
    Witam ,napisz krotko jak rozwiązaleś problem . Pozdrawiam
REKLAMA