logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zalman MIC Zm1 - Buczenie mikrofonu, nieuziemiony komputer.

rapmen123 18 Gru 2014 21:41 2616 6
REKLAMA
  • #1 14235345
    rapmen123
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam, mam problem z mikrofonem, do tej pory miałem wbudowany w kamerkę na USB i wszystko grało, teraz kupiłem sobie na jacka 3.5mm i wpiałem do mojego Xonara DGX, no i oczywiście buczenie, gdy dotykam obudowy jest okej, ale wtedy są stuki, jak jestem w menu gry i nagrywam nie ma, wchodzę do gry i są, jak mi się zatnie gra to nagle znikają i potem znowu się pojawiają. Co mogę zrobić?
    Tutaj daje próbki:

1. Z trzymaniem nogi przy obudowie:
    http://www49.zippyshare.com/v/7696790/file.html
    2. Bez trzymania stuki + buczenie.
    https://www.youtube.com/watch?v=C4o8a2zMHkE
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 14236333
    rapmen123
    Poziom 10  
    No właśnie nie mam uziemienia w domu bo mam dwu żyłową instalację, bolca też nie mam w gniazdku, może jak kupie gniazdko z bolcem to to cośda ?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 14236356
    blind227
    Poziom 19  
    Ocena: 71
    Kup gniazdko z uziemieniem i śrubokręt z kontrolką
    Zdejmij stare gniazdo i sprawdź na którym kablu masz fazę "ten przy którym zaświeci kontrolka" . Fazę normalnie przykręcasz do nowego gniazdka a ten druki mostkujesz i podpinasz do drugiej dziurki i do bolca od uziemienia .

Zalman MIC Zm1 - Buczenie mikrofonu, nieuziemiony komputer.
  • #5 14236470
    rapmen123
    Poziom 10  
    I to wszystko? Nie będzie żadnych pisków, trzasków, buczenia ?
  • REKLAMA

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z buczeniem mikrofonu po podłączeniu go do karty dźwiękowej Xonar DGX przez złącze jack 3.5mm. Wcześniej korzystał z wbudowanego mikrofonu w kamerce USB, który działał bez zakłóceń. Po podłączeniu nowego mikrofonu występuje buczenie, które zmienia się w zależności od interakcji z obudową komputera. Użytkownik nie ma uziemienia w instalacji elektrycznej, co może być przyczyną problemu. Użytkownicy sugerują zakup gniazdka z uziemieniem oraz sprawdzenie instalacji elektrycznej. Po podłączeniu drutu do obudowy i kaloryfera buczenie ustąpiło, ale pojawiły się trzaski.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA