logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Crucial Ballistix Sport (2x8GB) - Urwany element - odrzucenie gwarancji

gumeko 24 Gru 2014 13:26 1083 3
REKLAMA
  • #1 14251671
    gumeko
    Poziom 2  
    Witam,

Wczoraj otrzymałem kości z serwisu. Okazało się albowiem, że jedna (ta wadliwa która powodowała problemy) jest uszkodzona mechanicznie i gwarancja tego nie obejmuje. Jestem pewien, że ja tego nie zrobiłem... no ale cóż - muszę się z tym pogodzić. Sporo się naczytałem i wiem, że nic z tym raczej nie zrobię poprzez sklep w którym kupiłem (04.06.2014r).

Problem polega na tym, że pamięć praktycznie działa, ale czasami powoduje zawieszenie się systemu i następnie nie może się on ponownie uruchomić (odpala się dosłownie na dwie sekundy i po chwili wyłącza - i tak w kółko). Jest to ogromnnie losowa sytuacja - czasami RAM potrafi działać cały dzień i nie stwarzać problemu a są sytuacje, że nie może się uruchomić. Ma takie same objawy jak przed wysyłką do serwisu/sklepu.

Wysyłam wam załącznik jaką usterkę znalazł serwis - nigdy bym tego nie dostrzegł. Nigdy bym nie przypuszczał, że jestem w stanie urwać taką część..

Proszę was o radę i pomoc. Orientuje się ktoś czy taka usterka jest do naprawy? Co to za element lub za co on odpowiada?
    Napisałem na forum Cruciala pytając czy może odpłatnie mogą mi to naprawić, ale domyślam się, że odpowiedź dostanę po świętach lub w nowym roku.

Życzę Wam Wesołych Świąt i braku problemów ze sprzętem na cały 2015 rok :)
    Załączniki:
    • Crucial Ballistix Sport (2x8GB) - Urwany element - odrzucenie gwarancji CAM00633.jpg (140.01 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 14251718
    KStanek
    Poziom 22  
    Ocena: 75
    Czy można jakieś bardziej wyraźniejsze zdjęcie zrobić (macro) Z tego co widać najprawdopodobniej jest to zespolony dławik. Tylko wartość tego elementu trzeba odczytać pod lupą. Jeśli odczytasz symbol z elementu można poszukać w katalogach.
  • REKLAMA
  • #3 14251725
    gumeko
    Poziom 2  
    Tak. Spróbuję zrobić zdjęcie bardziej dokładne - zrobię też zdjęcie działającej pamięci na której widoczny jest ten element.

Dziękuje za odpowiedź.

#edit. Lepszych zdjęć aktualnie nie uda mi się zrobić. Na dniach wyślę lepsze. Aczkolwiek, może te coś podpowiedzą. (Szukałem również na google różnych zdjęć i nie mogę odczytać oznaczenia na tym elemencie:
    Crucial Ballistix Sport (2x8GB) - Urwany element - odrzucenie gwarancji
    Załączniki:
    • Crucial Ballistix Sport (2x8GB) - Urwany element - odrzucenie gwarancji CAM00642.jpg (967.23 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Crucial Ballistix Sport (2x8GB) - Urwany element - odrzucenie gwarancji CAM00638.jpg (1.11 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 14252733
    overclokerking
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Na moje oko jest to kondensator ceramiczny, co do wartości spróbuj dokonać pomiaru na sprawnej kości.
REKLAMA