Witam,
To ja może przedstawię Wam instrukcję producenta uzupełnioną o swoje uwagi (powinno być łatwiej):
1. Zainstaluj sterowniki DriverInstal.exe z folderu Release_DriverAssistant (zalecane)
Wchodzimy na stronę http://www.blow.com.pl/wsparcie/pobierz.html
W pierwszej rozwijanej liście wybieramy "Tablety"
W drugiej - "Sterownik PC-Tablet"
Pobierz firmware.
Rozpakowujemy plik "Firmware_RK_DriverAssitant", następnie wchodzimy w folder "Release_DriverAssitant" i tam wybieramy "DriverInstal"
2. Uruchom aplikację BatchTool (Aplikację należy pobrać ze strony www.blow.pl, znajduje się ona w kategorii TABLETY pod pierwszą pozycją z rozwijanej listy - Sterownik PC-Tablet)
Wchodzimy w pobrany wcześniej folder "Firmware_RK_DriverAssitant", dalej "Rockchip_Batch_Tool_v1.7", znów "Rockchip Batch Tool v1.7", następnie w "BatchTool".
Uruchamiamy aplikację "RKBatchTool".
3. Należy wskazać odpowiedni obraz systemu pobrany wcześniej ze strony - odpowiedni dla danej serii urządzeń
Wchodzimy na stronę
http://www.blow.com.pl/wsparcie/pobierz.html
W pierwszej rozwijanej liście wybieramy "Tablety"
W drugiej - "KidsTab 7 s.II"
Pobierz firmware.
Pobrany plik ładujemy do aplikacji BatchTool wciskając przycisk z trzema kropeczkami przy polu "FW Path" i wybierając plik "Firmware_KidsTAB_II.img".
4. Podłącz tablet z komputerem za pomocą kabla USB
Tu nie ma ukrytego przekazu
5. Wciśnij i przytrzymaj przyciski <Volume -> <Volume +>
Dodatkowo wciśnij i przytrzymaj przycisk "Power". W różnych konfiguracjach. Za którymś razem powinno zaskoczyć i powinien zapalić się zielony kwadracik z nr 1 w aplikacji "Batch Tool".
6. Po chwili, pierwsze kwadratowe pole z lewej strony w oprogramowaniu BatchTool powino podświetlić się na zielono - należy wtedy zwolnić naciśnięte przyciski. W przeciwnym wypadku należy rozpocząć operację od początku, upewniając się że tablet jest całkowicie wyłączony iraz ma wystarczająco naładowany akumulator.
7. Kliknij na opcję <UPGRADE> co rozpocznie proces aktualizacji systemu. Proces trwa od 3 do 5 minut. Po zakończeniu tablet automatycznie uruchomi się ponownie.
No może poza tym, że tablet będzie sie uruchamiał o wiele dłużej niż zwykle
Gdybyście mieli jakieś pytania, to spróbuję jeszcze pomóc. Mam jednak nadzieję, że mój opis będzie wystarczający i dla laika.